Naar inhoud
Gemeente Mol

Niet-Belgen die willen stemmen moeten registreren voor 31 juli

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 18 mei 2018

Ook niet-Belgen kunnen hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Ze moeten hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen én zich registeren voor 31 juli om hiervoor in aanmerking te komen. De bevolkingsdienst bekijkt alle individuele situaties van niet-Belgen in onze gemeente en schrijft hen persoonlijk aan. In de brief lezen ze hoe ze zich kunnen registreren om hun stem uit te brengen.

In onze gemeente wonen zo’n 2.200 niet-Belgen die aan de juiste voorwaarden voldoen om hun stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Als ze zich registeren voor 31 juli zijn ze net als elke andere inwoner verplicht naar de stembus te trekken in oktober.

Maatschappelijke participatie bevorderen
Door het aanschrijven van niet-Belgen die hiervoor in aanmerking komen, zet het gemeentebestuur de campagne ‘Ik stem ook’ van De Wakkere Burger vzw, ORBIT vzw en het Minderhedenforum  letterlijk kracht bij. Ook niet-Belgen hebben het recht om mee te praten en te beslissen over wat er in hun buurt of gemeente gebeurt.

Meer info: dienst bevolking, 014 33 07 16, bevolkingsdienst@gemeentemol.be