Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrije inschrijvingsperiode scholen start op dinsdag 5 juni

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 22 mei 2018

Op dinsdag 5 juni vanaf 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2016? Of kies je een nieuwe school voor je kind? En is je kind nog niet ingeschreven? Dan maak je gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Je gaat tijdens de schooluren naar de school waar je je kind wenst in te schrijven. De vrije plaatsen verschijnen op maandag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Alle kleuter- en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven. Er werden twee aanmeldingsperiodes en inschrijvingsperiodes voorzien, waarbij ouders die al een kind hadden op een school en kinderen van schoolpersoneel voorrang kregen. Intussen kregen alle aangemelde kinderen een school toegewezen. Vanaf dinsdag 5 juni 9 uur krijgen ouders die hun kind niet aanmeldden alsnog de kans om in te schrijven op een school. De vrije plaatsen verschijnen op maandag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen

Centraal aanmeldingssysteem
Met het centraal aanmeldingssysteem geven we alle kinderen gelijke kansen in het maken van een weloverwogen schoolkeuze. Schoolkeuze en afstand tot de school zijn de belangrijkste objectieve criteria. We spelen hiermee ook in op de toekomstige capaciteitsproblemen van bepaalde scholen in onze gemeente en vermijden dat ouders voor de schoolpoort moeten kamperen. Want… in #MooiMol kamperen we alleen aan de Molse Meren!

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 13, onderwijs@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen