Burgerlijke stand en vreemdelingenzaken gesloten door staking op woensdag 16 mei

maandag 14 mei 2018

Op woensdag 16 mei blijven de burgerlijke stand en de dienst vreemdelingenzaken gesloten wegens een staking. Op de dienst bevolking kan de wachttijd oplopen door een lagere bezetting. Best ga je alleen voor dringende zaken bij deze dienst langs. Alle overige gemeente- en OCMW-diensten werken wel volgens de gewone openingsuren.

Op woensdag 16 mei vindt er een staking plaats op initiatief van het ACV en het ACOD Lokale en Regionale Besturen. Na een interne peiling bij de verschillende diensten blijkt dat de burgerlijke stand en de dienst vreemdelingenzaken gesloten zullen zijn. Op de bevolkingsdienst is een verminderde bezetting.

Geen tot weinig hinder
Voor de andere diensten - waaronder de bibliotheek, het zwembad, het lokaal dienstencentrum,… - verwachten we geen hinder. Zo zullen ook de kinderclubs voor buitenschoolse kinderopvang normaal functioneren.

Scholen
De gemeentescholen functioneren normaal of voorzien voor een aantal klassen opvang tijdens de schooluren. Ook Saigo Sterrenbos voorziet opvangmogelijkheden of een vervangprogramma voor de kinderen.

Onder voorbehoud
Deze berichtgeving is gebaseerd op een interne peiling naar de stakingsintentie en geldt onder voorbehoud. Wil je op woensdag 16 mei de juiste toestand weten, dan bel je in de loop van de dag best naar 014 33 07 11.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, informatie@gemeentemol.be