Naar inhoud
Gemeente Mol

Heraanleg aansluiting Kanaalstraat met Zuiderring vanaf 22 mei

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 14 mei 2018

Op dinsdag 22 mei starten er werkzaamheden in de Kanaalstraat. Deze werken omvatten de heraanleg van de aansluiting van de Kanaalstraat met de Zuiderring en een nieuwe asfaltlaag voor de volledige Kanaalstraat. De werken duren vermoedelijk tot midden juni. Tot dan is de Kanaalstraat afgesloten voor alle verkeer, ook fietsers moeten omrijden.

 

Het wegdek van de aansluiting van de Kanaalstraat met de Zuiderring ter hoogte van Transport Gheys bevindt zich in een slechte staat. Het gemeentebestuur maakt van de vernieuwing gebruik om gelijktijdig een herinrichting te realiseren. Zo willen we het huidige brede verkeersplein versmallen en een betere geleiding voorzien voor alle weggebruikers. Dit betere overzicht moet het vooral voor fietsers veiliger maken. Doorgaand vrachtverkeer wordt ontmoedigd. Ook de waterproblemen bij hevige regenval moeten na de herinrichting opgelost zijn.

De laatste fase van de heraanleg van de aansluiting vormt het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Naast de aansluiting ter hoogte van de Zuiderring wordt deze in opdracht van de Vlaamse Waterweg nv aangebracht in de volledige Kanaalstraat, vanaf de Dijkstraat tot aan de Zuiderring.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is de Kanaalstraat doodlopend ter hoogte van de aansluiting met de Zuiderring. De verkeersdienst voorziet een omleiding voor fietsers langs de overzijde van het kanaal. Auto’s moeten omrijden via Ginderbuiten, Brandstraat en Sluis.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be