Naar inhoud
Gemeente Mol

Aanleg van warmtenet start midden mei in Rode-Kruislaan

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 8 mei 2018

Maandag 14 mei start in de Rode-Kruislaan ter hoogte van de atletiekpiste de aanleg van het warmtenet voor het nieuwe zwembadencomplex en de sporthal. Deze sleufwerken worden gecombineerd met het vernieuwen van de waterleiding door Pidpa en de elektriciteitskabels door EANDIS. De sporthal blijft steeds bereikbaar, ofwel via de zijde van de Nieuwstraat ofwel de Kleinendijk. Doorgaand verkeer tussen de Rode-Kruislaan en de Kleinendijk wordt niet meer mogelijk.

Deze werken omvatten een klein deel van de aanleg van het volledige warmtenet. Om het nieuwe zwembadencomplex – alsook de sporthal – tijdig van warmte te voorzien komt er een tijdelijke stookinstallatie ter hoogte van de Molse Nete (kruispunt De Biststraat – Rode-Kruislaan).

Deze stookinstallatie wordt via het aan te leggen warmtenet verbonden met het nieuwe zwembad en de sporthal. Wanneer binnen enkele jaren het warmtenet is verbonden met de geothermiecentrale in Donk verdwijnt de tijdelijke stookinstallatie.

Fietsers en voetgangers altijd veilig door

De werken in de Rode-Kruislaan duren volgens de planning tot begin juli. De Rode-Kruislaan wordt over een afstand van 150 meter onderbroken ter hoogte van de atletiekpiste. Dit maakt doorgaand verkeer tussen de Rode-Kruislaan en de Kleinendijk onmogelijk. Voetgangers en fietsers zullen wel steeds kunnen passeren en de sporthal bereiken via een veilige doorgang langs de werfzone.

Tijdelijk niet meer via Rode-Kruislaan

Tijdens de werken voorzien we een periode van vermoedelijk twee weken waarbij het kruispunt Rivierstraat – Rode Kruislaan moet worden afgesloten. De exacte timing hiervoor – vermoedelijk ergens midden juni - hangt af van de vlotte voortgang van de werken. In deze periode is het zwembad uitsluitend bereikbaar via de Kleinendijk. Wel kan je parkeren op parking Rivierstraat en naar de sporthal wandelen.

Gefaseerde aanleg nieuwe parking

Na de aanleg van het warmtenet op deze site volgt aansluitend de gefaseerde aanleg van de nieuwe parking tussen de sporthal en het nieuwe zwembadencomplex. Dit gebeurt in verschillende fases om op elk moment nog voldoende parkeercapaciteit te behouden.

Openbare verlichting tijdelijk uitschakelen

Tijdens de werken vernieuwen we ook de openbare verlichting, waardoor deze tijdelijk zal uitgeschakeld zijn.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be