Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Boa Fortuna’ is eerste starter van ‘Probeer een Winkel’

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 4 mei 2018

Boa Fortuna in de Statiestraat – uitgebaat door Han Temmerman – is de eerste startende handelaar in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van ‘Probeer een Winkel’. Met een sterk businessconcept voor zijn Food & Wine Bar overtuigde Han de jury. Hij krijgt nu voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we voor Han een coachingtraject op maat, uitgewerkt door UNIZO.

Boa Fortuna is de volgende logische stap in de groei van Han als ondernemer. Eerder baatte hij al met succes een horecazaak uit in de Corbiestraat en startte hij als zelfstandig wijnhandelaar. Met Boa Fortuna creëerde hij een gezellige Food & Wine Bar in het hartje van ons Centrum. Je bent in Boa Fortuna zowel welkom voor een geurende koffie, een exclusief wijntje als smaakvolle tapas of een lekkere lunch. In de zomer kan je volop genieten van het tuinterras achteraan.

 

Probeer een Winkel’ als opvolger van ‘Win een Winkel’

Met ‘Probeer een Winkel’ lanceerde het gemeentebestuur een opvolger van de succesvolle campagne ‘Win een Winkel’. Terwijl we bij ‘Win een Winkel’ na meerdere selectierondes en een opleidingstraject één winnaar bekroonden met 25.000 euro, kiezen we nu voor een ondersteuning van meerdere deelnemers.

 

Geld en vorming

Met ‘Probeer een Winkel’ stimuleren we potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

 

Drempel verlagen

Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij met minder risico hun droom kunnen realiseren. We gebruiken bewust de term ‘proberen’ om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van ‘Win een Winkel’ leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

 

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern, met name de Statiestraat, het Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein.

 

We richten ons vooral op winkels en horecazaken waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise… vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

 

Hoe deelnemen?

Wie wilt deelnemen, vult een e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

 

Geen ketens of pop-ups

Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

 

Extra in de picture

De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.

 

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be