Naar inhoud
Gemeente Mol

Herstart schilderwerken fietstunnels Zuiderring op maandag 23 april

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 20 april 2018

Op maandag 23 april starten leerlingen van Sint-Lutgardis opnieuw met de schilderwerken in de fietstunnels onder de Zuiderring. De stelling neemt ongeveer de helft van het fietspad in. Fietsers die de tunnels gebruiken, worden bij het inrijden ervan aangemaand hun snelheid aan te passen. Signalisatieborden zorgen ervoor dat fietsers de tunnel veilig kunnen gebruiken tijdens de schilderwerken.

Vorig jaar startten verschillende klasgroepen uit de richting ‘schilderwerk & decoratie’ van Sint-Lutgardis met het aanbrengen van muurschilderingen in de fietstunnels onder de Zuiderring. De schilderwerken passen in het project MUURKUUR. Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt.

 

Knipoog naar bestemming

De muurschilderingen ondersteunen de wegwijzers die nu al in de tunnels staan. De leerlingen realiseren drie schilderingen, één per rijrichting. Elke schildering krijgt een knipoog naar de bestemming. In de tekening richting Molderdijk wordt gelinkt naar het oud-gemeentehuis en de kerk. In de richting van de Hofstraat zit een link naar het winkelcentrum en richting Balen wordt gelinkt naar onze buurgemeente.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be