Naar inhoud
Gemeente Mol

Bos achter Ecocentrum wordt gedoopt tot Dollemollebos

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 23 april 2018

Het bos achter het Ecocentrum werd op zondag 22 april gedoopt tot Dollemollebos. Een groepje van 12 jonge bosontwerpers koos niet alleen de naam, maar bepaalde ook mee de inrichting van het bos. Zo krijgt het bos een chill-zone met amfitheater, een klim- en balanceerparcours, een spel- en bouwzone en een observatiezone met speelplatform. Kom langs en ontdek!

Het Dollemollebos ligt achter de tuin van ecocentrum De Goren. Het is een plek waar wandelaars, kinderen en toeristen met volle teugen van de natuur genieten. De nieuwe inrichting maakt van het Dollemollebos een natuurlijk speelbos waar verveling geen kans krijgt. Mooie houtsculpturen zorgen voor een bijzondere sfeer in het groen. Een groep van 12 jonge bosontwerpers legde met creatieve ideeën de basis voor het ontwerp. 

Klim- en balanceerparcours
Een liggende boomstam, afgezaagde boomstronkjes waarop je kan stappen, touwen tussen de bomen,… zorgen voor uitdagende evenwichts- en behendigheidsoefeningen. Het wordt een spannend parcours voor waar kleinere en grotere kinderen hun behendigheid trainen. 

Spel- en bouwzone
Takken, stokken en stammen. Meer hebben kinderen niet nodig om een kamp te bouwen of een reuze mikadospel te spelen. 

Observatiezone met speelplatform
Spelen, in groep of individueel, ontmoeten, een eigen wereld creëren, zich verstoppen, plannen smeden met vrienden, observeren. Met natuurlijke materialen bouwen we een boomhut die kinderen stimuleert de natuur te observeren of zich helemaal uit te leven in hun fantasie. 

Chill-zone met amfitheater
Lekker hangen en even uitrusten. Ook daarvoor voorziet het Dollemollebos een leuk plekje. In deze rustige zone voorzien we een amfitheater waarin kinderen een toneeltje kunnen opvoeren of een groepsspel kunnen spelen.

Meer info: ecocentrum De Goren, 014 81 66 07, katrien.peeters@zilvermeer.be