‘Gezellige buurt 2017’ officieel ingehuldigd in Heidehuizen

woensdag 4 april 2018

Op 3 april werd in Heidehuizen officieel de ‘Gezellige buurt 2017’ ingehuldigd. Voortaan vind je in de buurt Slachthuisstraat, Eekhoornstraat en Bremdoornstraat een bordje met het opschrift ‘Gezellige buurt 2017’. De bewoners van deze straten verzamelden op dinsdagavond 3 april in café De Bonte Os om de onthulling van het bordje bij te wonen.

De buurt Slachthuisstraat, Eekhoornstraat en Bremdoornstraat vroeg vorig jaar bij het gemeentebestuur een subsidie aan voor een wijk- en buurfeest. Wie een subsidie aanvraagt, dingt meteen ook mee naar de titel ‘Gezellige buurt’. Uit de 60 subsidieaanvragen voor wijk- en buurtfeesten die in 2017 bij de dienst toerisme binnenkwamen, trok een onschuldige hand op 16 januari één wijk- en buurtfeest.

Stimuleren en ondersteunen

Jaarlijks ontvangt de dienst toerisme heel wat aanvragen voor een subsidie voor een straat-, wijk- en buurtfeesten. Met deze subsidie wil het gemeentebestuur deze toffe initiatieven graag stimuleren en ondersteunen. Organiseer je met je buren ook zo’n feest? Vraag dan zeker een subsidie aan. Meteen ding je mee naar de titel ‘Gezellige buurt 2018’. Elke straat in onze gemeente mag deelnemen.

Hoe aanvragen?

Surf naar www.gemeentemol.be > E-loket > wijk- en buurtfeest, aanvraag subsidie. Vul het formulier in. Voeg er een leuke foto bij van het feest en klik op verzenden. In 2019 trekken we uit alle inzendingen één wijk- en buurtfeest.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 59, samenlevingsopbouw@dsomol.be