Naar inhoud
Gemeente Mol

Vernieuwde school ‘Alles Kids’ Gompel voorziet in alle comfort

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 3 april 2018

Lessen volgen en boterhammetjes eten in een container behoren officieel tot het verleden voor de leerlingen van de gemeentelijke basisschool ‘Alles Kids’ Gompel. Sinds augustus 2016 werd er gewerkt aan de uitbreiding en renovatie van de schoolgebouwen. De oude schoolgebouwen waren onvoldoende geïsoleerd en voldeden niet meer aan de huidige energienormen. Het gemeentebestuur besloot daarom de school uit te breiden en de bestaande gebouwen te renoveren. Nu is Gompel helemaal klaar voor de toekomst.

Het vernieuwde schoolgebouw is helemaal opengetrokken met grote klassen en veel lichtinval. De drie nieuwe klaslokalen waarvan één met touchscreenbord, kregen een kleurrijk tintje. De refter met z’n grote glaspartijen oogt ruim en luchtig en heeft een groot scherm met beamer, bijhorende keuken en berging. Bij regenweer is de overdekte speelplaats een leuk alternatief om lekker te ravotten. Fietsen kunnen droog gestald worden in de overdekte fietsenstalling. Ook het sanitair voor meisjes, jongens, leerkrachten en mensen met een handicap is gloednieuw. Samen met de liften, de ruime trappenhallen, nieuwe verwarmingsketel,… voldoet de nieuwbouw aan de hedendaagse normen.

Energiebesparende maatregelen

Bij de renovatiewerken, maar ook bij de bouw van de nieuwe lokalen ging heel wat aandacht naar energiebesparende maatregelen. De enkele beglazing in de oude klaslokalen werd vervangen door dubbele beglazing. Het dak werd geïsoleerd en kreeg een nieuwe bedekking. Op het plat dak van de nieuwe refter werden over ongeveer 70 m² zonnepanelen geplaatst, goed voor een vermogen van 10KW/piek.

Klaar voor de toekomst!

Volgens waarnemend directrice Dorien Volders is Gompel altijd een gemoedelijke school geweest die kort bij de mensen staat met het sociale aspect op de voorgrond. Volgens haar kan de nieuwbouw dit samenhorigheidsgevoel alleen maar versterken. Met de vernieuwde school is Gompel dus helemaal klaar voor de toekomst. Hopelijk trekt de school zo ook extra leerlingen aan uit de omliggende wijken. Iedereen is er welkom!

Nieuw logo ‘Alles Kids’

Naast de vernieuwde schoolgebouwen onderging ook het logo van de school een facelift. Zo werd de schrijfwijze van de naam aangepast van ‘Alles Kit(d)s – wat vaak voor verwarring zorgde - naar ‘Alles Kids’.

Meer info:

> dienst onderwijs, 014 33 15 83, onderwijs@gemeentemol.be

> gemeentelijke basisschool Gompel, 014 31 28 93, gbsgompel@skynet.be

> dienst ruimtelijk beleid, 014 33 08 08, miriam.pauwels@gemeentemol.be