Naar inhoud
Gemeente Mol

Rap op stap: reis- en vrijetijdsadvies voor klein budget of mensen met beperking

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 26 maart 2018

Iedereen heeft recht op vakantie, ook mensen met een beperking of met een klein budget. Daarom opent dienst seniorenplus op zondag 25 maart een Rap op stapkantoor dat functioneert als sociaal reisbemiddelingskantoor. Een daguitstap, een ontspannende vakantie, een sportieve of culturele activiteit? Rap op stap biedt voor elk wat wils. Elke donderdag van 16 tot 18 uur ben je welkom op de dienst seniorenplus in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Kom vrijblijvend kennismaken!

Mensen die gebruik maken van het aanbod van het Rap op stapkantoor, kunnen onder meer kiezen uit het aanbod van Steunpunt Vakantieparticipatie en een uitgebreid lokaal aanbod. De mogelijkheden zijn uitgebreid: verblijven aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, vakantie in de Ardennen, een citytrip naar Brugge, een fietstocht naar de bloesems, een theaterbezoek of schlagerfestival,… 

Met raad en daad bijgestaan
Bij het uitzoeken van een geschikte uitstap of vakantie staan de Rap op stapmedewerkers je met raad en daad bij. Zo helpen ze bijvoorbeeld met de zoektocht naar geschikt vervoer en berekenen ze op voorhand de totale kostprijs. Op die manier hoeven de mensen zich nergens zorgen over te maken. 

Wie komt in aanmerking?
Om bij het Rap op stapkantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens aangesloten te zijn. Voldoe je aan één van volgende voorwaarden, kom je in aanmerking:

  • Mensen met leefloon
  • Mensen met een beperking
  • Bezoekers van verenigingen waar armen het woord nemen
  • Mensen met verhoogde tegemoetkoming
  • Werknemers in een beschutte of sociale werkplaats
  • Mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling

Ben je niet zeker of je in aanmerking komt? Stap ons kantoor binnen en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn. 

Uitgebaat door vrijwilligers
Goed opgeleide vrijwilligers bemannen het Rap op stapkantoor in Ten Hove. Je kan elke donderdag van 16 tot 18 uur terecht in de gang van de dienst seniorenplus, Jakob Smitslaan 28. 

Volwaardig deelnemen aan de maatschappij
Met dit initiatief hopen we meer mensen en zeker ook kinderen uit gezinnen met een beperkt budget te bereiken. Uit de positieve ervaringen putten ze nieuwe moed, trots en energie om verder te gaan en volwaardig deel te nemen aan het dagelijks leven.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be