Naar inhoud
Gemeente Mol

Energieproject in Keirlandse Zillen en Egelsvennen sluit af met mooi resultaat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 22 maart 2018

Het energieproject ‘Spaar mee voor een dikkere portemonnee!’ werd op 16 maart afgesloten met een mooi resultaat. De deelnemende gezinnen leverden een enorme inspanning om hun al matig verbruik nog te verminderen. Dit resulteerde in een gemiddelde besparing op elektriciteit van 7,5 % en op gasverbruik van 2 %. Met het project streefde De Molse Bouwmaatschappij samen met gemeente en OCMW naar een lager energieverbruik in de sociale woningen van de wijken Keirlandse Zillen en Egelsvennen.

Doelstelling van het project ‘Spaar mee voor een dikkere portemonnee!’ was samen met de wijkbewoners aan de slag gaan om het energieverbruik te verminderen. De Molse Bouwmaatschappij, gemeente, OCMW en de energiesnoeiers Zuiderkempen zetten samen met een zevental vrijwilligers en de bewoners een traject op om energie te besparen zonder comfortverlies.

Van bewustmaking naar gedragsverandering
Vrijwillige energieambassadeurs ging aan huis langs om op maat van de bewoners het energiegedrag te bespreken. Via persoonlijk contact werden tips gegeven over energiezuinig verwarmen, efficiënt verluchten, verbruik van elektriciteit en warm water en ook de meterstanden werden genoteerd. Daarnaast voorzag Ecolife twee vormingsmomenten passend bij de behoeften van de deelnemers. Want bewustmaking vormt een eerste stap in gedragsverandering.

Samenwerking partners
De Molse Bouwmaatschappij kent als eigenaar van de wijken de huurders en de mogelijke knelpunten. Ze zijn dan ook aanspreekpunt voor bewoners, vrijwilligers en samenwerkende organisaties gemeente, OCMW en energiesnoeiers Zuiderkempen. De provincie Antwerpen zorgde voor de klimaatsubsidie.

Meer info: Molse Bouwmaatschappij, Stephanie Van Eycken, 014 31 50 70, stephanie.vaneycken@molsebouwmaatschappij.be