Naar inhoud
Gemeente Mol

Aanleg warmtenet Rode-Kruislaan maximaal combineren met andere werkzaamheden

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 23 maart 2018

Het gemeentebestuur besliste recent om de aanleg van het warmtenet in de Rode-Kruislaan te combineren met een rioleringsproject en het vernieuwen van de drinkwaterleiding. Dit betekent dat de aanleg van het warmtenet in de Rode-Kruislaan niet dit voorjaar doorgaat, maar wordt verschoven naar een latere datum.

In samenspraak met EANDIS en de overige nutsmaatschappijen werd beslist om de aanleg van het warmtenet maximaal te combineren met andere werkzaamheden. Op die manier moet er in een bepaalde straat slechts één keer gewerkt worden. Dat geldt ook voor de Rode-Kruislaan.

Afvalwater in Molse Nete

Op dit moment belandt het afvalwater van de woningen van de Rode-Kruislaan tussen de Molse Nete en de Nieuwstraat nog rechtstreeks in de Molse Nete. Dit moet verholpen worden door de aanleg van een gescheiden rioolstelsel (Pidpa-Hidrosan). Daarnaast is de drinkwaterleiding (Pidpa) aan vernieuwing toe. 

Stand van zaken

Op dit moment zijn we samen met Pidpa-Hidrosan bezig met het aanstellen van een studiebureau voor de technische engineering van de riolering en de vernieuwing van de wegenis. Eén van de komende maanden organiseren we een bewonersvergadering om de herinrichting van de straat te bespreken. De timing voor de uitvoering van dit rioleringsproject moet nog afgestemd worden met EANDIS. Zij zijn verantwoordelijk voor het warmtenet.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be