Naar inhoud
Gemeente Mol

Bristol-koerstrui van wereldkampioen Rik Van Steenbergen is terug! Nu te koop

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 20 maart 2018

In het kader van het grootschalige eerbetoon aan de vroegere fietsenfabriek Bristol in Mol werd een kopie uitgebracht van de Bristol-koerstrui van voormalig wereldkampioen Rik Van Steenbergen. Omwille van het draagcomfort van deze replica’s werd gekozen voor een uitvoering in een hedendaagse, technische stof. De shirts worden verkocht tijdens de activiteiten ‘Op Velo Bristol’ en zijn nu te koop bij Fietsen Mast, Milostraat 10 in Millegem.

Retro wielertruitjes zijn in en daarom mocht een Bristol-shirt niet ontbreken in de herdenkingsmanifestaties rond deze voormalige fietsenfabriek. Het truitje is uitgevoerd in dezelfde kleuren en in hetzelfde design als dat van Rik Van Steenbergen. De Arendonkenaar werd in 1949 in Kopenhagen voor het eerst wereldkampioen op een fiets van Bristol uit Mol en reed toen in de oranje-groene kleuren van zijn sponsor.

Uitvoering trui

Het Bristol-truitje anno 2018 is geproduceerd in 100% polyester, cool dry, gewicht 145 gr./m2, anti-bacterieel, dry effect, UV protection 50+. Daarmee komen we volledig tegemoet aan de wensen van de hedendaagse fietser. De truitjes zijn beschikbaar in de maten extra small tot XXL en kosten 45 euro per stuk.

Waar te koop?

De shirts worden verkocht tijdens de activiteiten van ‘Op Velo Bristol’ en zijn ook verkrijgbaar bij Fietsen Mast, Milostraat 10 in Millegem. De grootvader van huidig zaakvoerder Cindy Mast, Jefke Mast, werkte jarenlang in de Bristol-fabriek, tot en met de sluiting eind jaren ’60. Ter gelegenheid van de Bristol-herdenking gaf Fietsen Mast een deel van de etalage een retro-look. Ook heel wat andere Molse handelaars ondernamen gelijkaardige initiatieven.

Meer info over het eerbetoon en een overzicht van de activiteiten ‘Op Velo Bristol’ vind je op www.opvelobristol.be.

Meer info:

> Happy Weekends, 014 75 71 16 of 0473 88 52 08

> dienst erfgoed, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be