Open huis zet vanaf 29 maart deuren open voor kankerpatiënten en hun naasten

maandag 26 maart 2018

Vanaf donderdag 29 maart start vzw Alegria een Open huis voor kankerpatiënten en hun naasten. Elke maandag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur staan goed opgeleide vrijwilligers klaar om mensen te ontvangen voor een gesprek, lotgenotencontacten, verwensessies, workshops,... Het Open huis werkt tot eind dit jaar vanuit de voormalige kantoren van de politie, Molenhoekstraat 3. Later verhuist het naar het gebouw op de hoek van de Edmond Van Hoofstraat en de Gasthuisstraat.

Vanaf 29 maart kan je tweemaal per week terecht (niet op feestdagen) in het Open huis:

• Elke maandag van 9.30 tot 16.30 uur (let op: gesloten op paasmaandag 2 april)
  • Elke donderdag van 9.30 tot 16.30 uur

Een afspraak maken of inschrijven is niet nodig, je komt gewoon langs tijdens de openingsuren.

Open huis
Het Open huis zorgt voor een luisterend oor, maar ook voor kracht om met kanker om te gaan. Mensen met kanker en hun naasten kunnen er terecht voor lotgenotencontacten, individuele begeleiding, verwensessies, workshops, lezingen en ontspannende wandel- en fietstochten. De volledige werking steunt op de inzet van vrijwilligers. Benieuwd naar het programma? Hou dan de activiteitenkalender op www.gemeentemol.be in de gaten.

Goed opgeleide vrijwilligers
29 inwoners volgden een intensieve vorming georganiseerd door Kom op tegen Kanker. De vrijwilligers maakten tijdens de vorming kennis met de werking van een Open huis, maar ook met de ziekte en het ziekteproces. Ze leerden hoe patiënten kanker ervaren en op welke manier ze hen en hun naasten kunnen ondersteunen tijdens hun vrijwilligerswerk. Allemaal staan ze klaar om mensen die geconfronteerd worden met de ziekte extra begeleiding te geven.

Voorlopige locatie
Het Open huis opent de deuren tot het einde van 2018 in de voormalige kantoren van de politie, Molenhoekstraat 3. Later krijgt het Open huis een definitieve stek in het pand op de hoek van de Edmond Van Hoofstraat en de Gasthuisstraat vlakbij het Heilig Hartziekenhuis.

Vzw Alegria

Vzw Alegria ondersteunt mensen met kanker en hun omgeving en helpt hen om te gaan met de ziekte. Onze Open huizen zorgen voor mensen met kanker buiten het medische kader. Het Open huis in onze gemeente is het derde inloophuis van de vzw. Ook Turnhout en Herentals hebben al Open huis

Het nieuwe Open huis komt tot stand dankzij de samenwerking van vzw Alegria met het Heilig Hartziekenhuis, Kom op tegen Kanker, LotinCo en gemeente Mol.

Meer info: vzw Alegria, 0498 77 26 47, info@alegriavzw.be, www.alegriavzw.be