Voormalig burgemeester Alfons De Wit overleden

woensdag 18 maart 2015

Het gemeentebestuur vernam het recente overlijden van voormalig burgemeester Alfons De Wit. Ons oprecht medeleven gaat daarbij naar zijn kinderen en kleinkinderen. Alfons De Wit was voor de BSP burgemeester van onze gemeente van 15 december 1975 tot 15 maart 1977, een periode van vijftien maanden. Hij wordt raadslid begin januari 1965. Vooraleer de functie van burgemeester op te nemen, wordt hij in 1974 schepen van sociale zaken, gezin, huisvesting, coördinatie en Commissie Openbare Onderstand (COO). Dit gebeurt na het overlijden van toenmalig burgemeester Jos Cools, waarna schepen Urbain Schuerwegen als nieuwe burgemeester wordt aangesteld. Wanneer deze een jaar later zelf overlijdt, neemt Alfons De Wit zijn taak als burgemeester over. Hij blijft vijftien maanden in deze functie. Na de verkiezingen van 1976 volgt Bob Van Rompaey (CVP) hem op. Alfons De Wit werd 93 jaar. Hij overleed op 11 maart 2015 in familiekring.