Dienst samenlevingsopbouw zoekt extra vrijwilligers voor project Babbelkousje

donderdag 22 november 2012

Dienst samenlevingsopbouw zoekt extra vrijwilligers voor het project Babbelkousje. Al 35 vrijwilligers engageren zich om Nederlands te oefenen met kinderen die een taalachterstand hebben. Spreek je goed Nederlands, ga je graag om met kinderen en ben je gemotiveerd te investeren in hun toekomst? Neem dan snel contact op met de dienst samenlevingsopbouw op het nummer: 014 33 15 73 of mail naar samenlevingsopbouw@dsomol.be.

Met het project Babbelkousje wil de dienst samenlevingsopbouw in samenwerking met de scholen uit onze gemeente de Nederlandse taal zoveel mogelijk stimuleren bij jonge kinderen. Ook willen ze hen laten kennismaken met het vrijetijdsaanbod.

Lezen en spelen aan huis
Een belangrijk onderdeel van Babbelkousje is ‘lezen en spelen aan huis’. Op die manier willen we kinderen al spelend in hun vertrouwde omgeving motiveren het Nederlandse te oefenen. De huisbezoeken vinden plaats met toestemming van en in nauw overleg met de ouders. Naast het spelen en voorlezen aan huis vragen we aan de vrijwilliger om minstens twee keer samen met de leerling deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod (bezoek aan de bibliotheek, sportpretbus,…). Als afsluiter organiseren we in de paasvakantie een taalkamp voor de kinderen.

Voor dit onderdeel zoekt de dienst samenlevingsopbouw gemotiveerde vrijwilligers. Misschien ben jij wel de geknipte persoon:

• je staat open voor vorming en uitwisseling en werkt graag met kinderen
  • je spreekt en schrijft goed Nederlands
  • je bent bereid om 15 speel- en leesmomenten van ongeveer 1 uur in een vast gezin te doen
  • je bent bereid om 2 keer samen met de leerling deel te nemen aan het culturele aanbod van Mol

Een uitgebreide vorming, ondersteuning vanuit onze diensten aan de hand van evaluatie en terugkoppeling, leuk taalstimulerend materiaal, waardering en een onvergetelijke ervaring, dat is wat we jou aanbieden.

Heb je interesse? Aarzel niet contact op te nemen met de dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 15 73 of via mail op samenlevingsopbouw@dsomol.be. We nodigen je uit voor een gesprek.

De dienst samenlevingsopbouw is een dienst van het gemeentebestuur en het OCMW.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw Mol, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@dsomol.be