Naar inhoud
Gemeente Mol

Mol wint juryprijs ‘Meest gebruiksvriendelijke website’

site
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 8 november 2012

Het gemeentebestuur is uitermate fier om de juryprijs voor ‘Meest gebruiksvriendelijke website’ te winnen op de Belgian Usability Awards 2012. Een zevenkoppige jury van usability experts beoordeelde www.gemeentemol.be als meest gebruiksvriendelijke in de categorie ‘overheid en non-profit’.

Het gemeentebestuur ziet deze prijs als een mooie bekroning voor verschillende jaren voorbereiding. We lanceerden de nieuwe website in september 2012, de voorbereidingen gingen enkele jaren eerder van start. Zo stelden we eerst de gemeentelijke producten- en dienstencatalogus volledig op punt en hielden we verschillende gebruikersonderzoeken. De vraag ‘Wat willen onze inwoners op ‘hun’ gemeentesite?’ stond bij de ontwikkeling van de nieuwe website steeds centraal. 

Waarom koos de jury voor onze website? 

  • Bezoekersgerichte, thematische topnavigatie zonder ballast
  • Binnen de hele website wordt consistent ingespeeld op de toptaken van de bezoekers
  • Op de homepage met de openingsuren en contactinfo, op de rubriekpagina’s door de meest populaire zaken in een blokje ‘populair’ te zetten
  • Goed geschreven detailpagina’s zonder zever

Ook als winnaar hebben we uiteraard nog enkele verbeterpunten:

  • Jammer van het vele nieuws en het niet echt supersexy design

103 deelnemende websites

In totaal deden 103 websites mee met de wedstrijd. De jury selecteerde tien genomineerden én vervolgens de eindwinnaars. In onze categorie ‘overheid en non-profit’ behaalde Mechelen de tweede en AZ Sint-Lucas de derde plaats.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, informatie@gemeentemol.be