Naar inhoud
Gemeente Mol

Wifi-hotspot hoek Molenstraat sensibiliseert over zwerfvuilprobleem

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 5 november 2012

Nog tot en met 16 november vind je op het pleintje op de hoek van de Molenstraat en Molenhoekstraat een wifi-hotspot. De hotspot maakt deel uit van de Indevuilbak-campagne en wil jongeren aanspreken met de boodschap dat zwerfvuil niet meer van deze tijd is.

In verschillende Vlaamse steden en gemeenten worden tijdelijke hotspots geplaatst op populaire trefplaatsen naar en van scholen waar vaak zwerfvuil rondslingert. Jongeren kunnen er van 6 tot 19 uur gratis op het internet. Op deze plekken worden ze met affiches en afvalbakken gesensibiliseerd om zwerfvuil in de vuilbak te deponeren. 

Win een tablet of smartphone

Het Indevuilbak-game kan als app gratis gedownload worden. Doel van het spel is om zoveel mogelijk zwerfvuilobjecten in een vuilbak te mikken en zo punten te verzamelen. Iedere level van het spel speelt zich af in een andere gemeente of stad die geïdentificeerd worden met bekende herkenningspunten. De zes personen die tussen 1 oktober en 9 december de hoogste score halen, worden beloond met een tablet of smartphone. 

De Indevuilbak-campagne is een initiatief van de Vlaamse overheid, OVAM en Fost Plus.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, informatie@gemeentemol.be