Naar inhoud
Gemeente Mol

Eerstelijnszone Baldemore vaccineert in vertrouwde omgeving via huisartsen

Eerstelijnszone Baldemore vaccineert in vertrouwde omgeving via huisartsen
vrijdag 9 september 2022

In eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) brengen we de vaccinatie één stap dichter bij jou. Dat wil zeggen dat je ook bij je huisarts terecht kan voor je herfstprik tegen corona. Vanaf maandagavond 12 september ontvangen de eerste 12.000 inwoners een uitnodiging voor een herfstprik met het gemodificeerde Pfizer vaccin. Eerst komt de uitnodiging van Vlaanderen waarmee je een afspraak kan inplannen voor vaccinatie in het vaccinatiepunt. Laat je je liever vaccineren door je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van Baldemore. Deze valt een tweetal dagen later in de bus en bevat een persoonlijke vaccinatiecode voor een afspraak bij je huisarts. Zowel in het vaccinatiepunt als bij je huisarts krijg je een gratis vaccin. We informeren onze inwoners hierover grondig met een flyer in elke brievenbus.

In eerstelijnszone Baldemore werd hard gewerkt om de vaccinatie dicht bij de inwoners te brengen. Heel wat huisartsen staan paraat om eigen patiënten te vaccineren in hun vertrouwde omgeving. De apothekers zorgen voor de levering van de vaccins.

Zo werkt het

Omdat de uitnodigingssoftware niet toelaat om één uitnodiging uit te sturen voor de verschillende vaccinatiemogelijkheden, ontvang je twee uitnodigingen voor je vaccinatie:

Heb je de voorkeur om je te laten vaccineren in de vertrouwde omgeving van je eigen huisarts? Wacht dan tot je de uitnodiging van Baldemore ontvangt. Deze uitnodiging valt wellicht een tweetal dagen ná de Vlaamse uitnodiging in je brievenbus.

Let op: Kies je voor vaccinatie bij je huisarts? Dan geldt de afspraak die je inplant enkel voor de vaccinatie. Voor andere klachten plan je een afzonderlijke consultatie.

Je afspraak maken doe je via www.vaccinatiecentrumbaldemore.be. Je kiest op de homepagina voor de knop ‘Afspraak bij je huisarts’ of ‘Afspraak in vaccinatiepunt’.

Wie online geen afspraak kan maken, contacteert het callcenter op het nummer 014 38 90 47.

80% van de huisartsen vaccineert mee

In onze eerstelijnszone vaccineert 80% van de huisartsen mee. Wie een afspraak inplant, vindt online een lijst terug van de huisartsen die meedoen. Als je bij het maken van je afspraak je huisarts selecteert, verschijnen meteen de data en de uren waarop je bij hem of haar terecht kan.

3 vaccinatiedagen per week in vaccinatiepunt

We starten in het vaccinatiepunt (Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 in Mol) met drie vaccinatiedagen per week: op maandag, woensdag en vrijdag. Ook hier vind je de beschikbare uren als je je afspraak inplant.

Flyer in elke brievenbus

Om onze inwoners vooraf grondig te informeren over deze werkwijze, ontvangt elke inwoner op 12 of 13 september een flyer met deze info in de brievenbus. Zo zorgen we ervoor dat ook inwoners die niet digitaal actief zijn, de juiste info ontvangen.

Wie wordt wanneer uitgenodigd?

Enkel meerderjarigen die al een volledige basisvaccinatie kregen, worden uitgenodigd. We volgen de uitnodigingsvolgorde die Vlaanderen hanteert:

  • eerst komen inwoners met een immuunstoornis aan de beurt
  • direct gevolgd door onze zorgmedewerkers
  • nadien volgen de andere inwoners in dalende leeftijd vanaf 80 jaar (de oudere leeftijdsgroepen ontvingen de herfstprik al)

Het vaccin?

Het vaccin tegen corona is gratis zowel in het vaccinatiepunt als bij je huisarts. De eerste 12.000 geleverde vaccins zijn alvast gemodificeerde Pfizer vaccins. Deze zijn aangepast aan de omikronvariant. We hopen dat dit ook geldt voor alle volgende leveringen binnen deze herfstcampagne. We communiceren hierover transparant bij elke uitnodigingsronde. Zo kan je met kennis van zaken een beslissing nemen.

Arbeidsgeneeskundige diensten

Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereidingen voor vaccinatie bij de arbeidsgeneeskundige diensten van grote bedrijven in onze regio. Van zodra dit in orde is, informeren de respectievelijke werkgevers hun eigen medewerkers.

Voor wie zijn eerste prik nog wenst

Kinderen die 5 jaar geworden zijn en volwassenen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen voor hun eerste prik contact opnemen met het callcenter (014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be). De uitnodigingen tijdens de herfstcampagne zijn enkel voor de boosterprik.

Niet verplicht

Je laten vaccineren is niet verplicht. Het is een vrije persoonlijke keuze. Op de website www.laatjevaccineren.be vind je alle informatie over de werking van de vaccins.

Meer info: callcenter Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be of www.vaccinatiecentrumbaldemore.be