Naar inhoud
Gemeente Mol

Verkeersknip achter golfclub Steenhoven Country Club in Steenovens (Postel)

2206 Knip Steenovens Postel
vrijdag 24 juni 2022

Om landbouwverkeer dat de percelen achter de golfclub in Steenovens (Postel) moet bereiken te laten rijden via de Eerselseweg (N123), voert het gemeentebestuur een verkeersknip in. De knip wordt als proefopstelling tot 30 september geplaatst. Nadien volgt een evaluatie in samenwerking met de buurtbewoners en de betrokken landbouwers. Momenteel kampt Steenovens – een onverharde zandweg met aanpalend een recreatief fietspad – met sluipverkeer en conflictsituaties.

Het gemeentebestuur plaatst begin juli verkeerspaaltjes op Steenovens, net voorbij de toegang tot golfclub Steenhoven Country Club.

 

Waarom?

Steenovens is een onverharde zandweg met een aanpalend recreatief fietspad. Grote, zware landbouwmachines denderen er richting akkers terwijl wandelaars en fietsers er rust en stilte zoeken. En soms sluipt er ook misplaatst autoverkeer over de smalle wegen.

Binnen het Europese LEADER-project ‘Gedeelde landbouwwegen’ van het provinciebestuur wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen van dergelijke conflictsituaties. Ook de buurtbewoners bij aanvang van de straat klagen over intensief sluipverkeer en overdreven snelheid.

Proefopstelling

Voor de landbouwpercelen achter Steenhoven Country Club bestaat er een perfect alternatief. Zij kunnen rijden via de Eerselseweg (N123) en vervolgens via de Grensweg. Ook via de Lindendreef in het Nederlandse gehucht Weebosch kunnen ze perfect langs verharde wegen de percelen bereiken.

Om deze oplossingen uit te testen, plaatsen we deze zomer een proefopstelling. Met afbakeningspaaltjes knippen we Steenovens achter de toegang van Steenhoven Country Club. De golfclub blijft dus nog bereikbaar vanuit Postel. De proefopstelling blijft staan tot 30 september. Bovendien geldt er in deze periode een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur.

Mening

Na deze proefperiode bevragen we de buurtbewoners en eigenaars/gebruikers van de betrokken landbouwpercelen naar hun mening. Vervolgens nemen we een finale beslissing.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be