Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrije inschrijvingsperiode scholen start op woensdag 1 juni

2104 Vrije inschrijvingsperiode scholen start op woensdag 1 juni
woensdag 25 mei 2022

Op woensdag 1 juni (9 uur) start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2020 en gaat het in het schooljaar 2022-2023 of in het schooljaar 2023-2024 (enkel voor kinderen geboren tussen 23 november en 31 december 2020) voor het eerst naar school? Kies je een nieuwe school voor je kind en is je kind nog niet ingeschreven? Maak dan gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Je maakt hiervoor een afspraak met de school.

In Mol werken alle kleuterscholen en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) met één centraal aanmeldingssysteem. Dit betekent dat ouders via een website (www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen) laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven. Er werden twee aanmeldingsperiodes en inschrijvingsperiodes voorzien, waarbij ouders die al een kind hadden op een school en kinderen van schoolpersoneel voorrang kregen. Intussen kregen alle aangemelde kinderen een school toegewezen.

Maak een afspraak!

Vanaf woensdag 1 juni (9 uur) krijgen ouders die hun kind niet aanmeldden alsnog de kans om het in te schrijven op een school. Ze maken hiervoor een afspraak (telefonisch of via mail) met de school waar nog vrije plaatsen beschikbaar zijn. Het moment waarop de ouders de school contacteren, bepaalt de volgorde om in te schrijven of je plaats op de wachtlijst. Aanmeldingen voor 1 juni (9 uur) zijn niet geldig.

Meer info: dienst onderwijs, 0471 88 22 90, aanmeldenscholen@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen