Naar inhoud
Gemeente Mol

Parkeerplaatsen achter Nete ter hoogte van Laar afgesloten van 6 tot 23 december

vrijdag 3 december 2021

Van maandag 6 tot en met donderdag 23 december zijn de parkeerplaatsen achter de Nete ter hoogte van Laar volledig afgesloten. Die weken wordt de natuursteenverharding hersteld in Laar, op het voetpad ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaatsen. Hierdoor zal de inrit volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Bewoners en gebruikers van de privéparkeerplaatsen gebruiken de uitrit ter hoogte van het ING-kantoor als in- én uitrit. We verwittigen de betrokken handelaars en bewoners via een aparte brief.

De werken aan het kruispunt Achterpad-Boerenkrijgstraat-Corbiestraat verlopen vlot, waardoor de aannemer sneller dan verwacht klaar zal zijn met de herstelling. Omdat we deze vrijgekomen periode optimaal willen benutten, kiezen we ervoor om de extra, kleinere fase in Laar nu in te plannen.

Geen doorgaand verkeer

De parkeerplaatsen achter de Nete worden afgesloten voor alle verkeer. Om bewoners en gebruikers van de privéparkeerplaatsen toegang te geven, zet het gemeentebestuur de uitrit ter hoogte van het ING-kantoor open als in- én uitrit voor plaatselijk verkeer. Het eenrichtingsverkeer in die doorgang valt weg en wordt vervangen door beurtelings verkeer. We plaatsen tijdelijke verkeerslichten om dit vlot te laten verlopen.

Stand van zaken natuursteenherstelling

De extra werken in Laar duren tot 23 december. Na deze fase zijn alle huidige werven afgewerkt vóór de kerstvakantie. In 2022 start de aannemer dan op het kruispunt Laar-Molenstraat. Meer info hierover volgt later. De timing geldt onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/natuursteencentrum