Naar inhoud
Gemeente Mol

Gevaccineerd met Johnson & Johnson? Registreer je op VAXLIST voor extra prik

Gevaccineerd met Johnson & Johnson Je kan nu registeren voor een extra Pfizer-prik (1)
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 18 november 2021

Alle inwoners die in ons vaccinatiecentrum een Johnson & Johnson-vaccin (J&J) ontvingen en een extra Pfizer-prik wensen, vragen we om zich te registreren op www.vaxlist.be. Vanuit de reservelijst kom je mogelijk sneller in aanmerking voor de extra prik dan wanneer je wacht op de start van het reguliere uitnodigingsproces midden december. We gebruiken VAXLIST voor last-minute oproepen wanneer er extra prikken beschikbaar zijn op een vaccinatiedag.

Op dit moment worden 65-plussers en zorgmedewerkers stapsgewijs uitgenodigd voor een extra prik.  In het weekend van 13 en 14 november vertrokken meer dan 2.500 uitnodigingen naar zorgmedewerkers en ontvingen meer dan 3.000 65-plussers een voorstelmoment. Dit uitnodigingsproces komt stilaan op snelheid, waardoor we ook onze reservelijst steeds meer gebruiken om alle vaccins te benutten.

Bedoeling is om beide doelgroepen (65-plussers en zorgmedewerkers) volledig af te werken vóór de kerstperiode. Vanuit het vaccinatiecentrum nodigen we daarom elke inwoner die in aanmerking komt vrijwel meteen uit wanneer deze persoon verschijnt in de Vlaamse databank. Op dit moment is iedereen uitgenodigd die we kunnen uitnodigen. Wekelijks vertrekken er nieuwe uitnodigingen.

Eén vaccinatie met Johnson & Johnson
Daarnaast kondigde de hogere overheid aan dat er midden december wordt gestart met het uitnodigen van mensen die werden ingeënt met Johnson & Johnson. Zij worden geconfronteerd met een sterk dalende immuniteitsrespons. Het openstellen van VAXLIST voor deze doelgroep geeft hen de kans om vroeger aan bod te komen én voorkomt het verloren gaan van geleverde Pfizer-vaccins. De laatste vaccinatie met J&J in ons vaccinatiecentrum vond plaats op 30 augustus. Daardoor voldoet iedereen aan de vereiste van een extra prik, die ten vroegste twee maanden na de initiële vaccinatie kan toegediend worden.

Overige inwoners
Het toedienen van de extra prikken aan de overige bevolking start in het voorjaar van 2022. Een verdere timing hiervoor is nog niet gekend.

Nog niet gevaccineerd?
Ook late beslissers blijven nog steeds welkom om zich aan te melden bij het callcenter van het vaccinatiecentrum via het nummer 014 38 90 47. Je krijgt dan meteen een voorstel voor twee prikmomenten.

Meer info: 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be