Naar inhoud
Gemeente Mol

Een parking, streekeigen groen en verharde wandelpaden voor begraafplaats Postel

IMG_20211022_124345
dinsdag 26 oktober 2021

Op 10 november start een aannemer met verfraaiingswerken aan de begraafplaats in Postel. Een verhard pad over de hele lengte van de begraafplaats verbetert de toegankelijkheid. We leggen ook een parking aan met voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking. Voor deze werken zijn er geen ontgravingen of verplaatsingen van graven nodig. De begraafplaats blijft tijdens de werken maximaal bereikbaar. Alleen tijdens het rooien van bomen sluit de aannemer de toegang tijdelijk af voor de veiligheid.

Alle buurtbewoners worden op de hoogte gesteld via een brief in de bus. De aannemer start meteen met het rooien van de bomen, waardoor de begraafplaats enkel in de eerste fase af en toe afgesloten zal zijn.

Praktischer maken
Een nieuwe parking met plaatsen voor mindervaliden, fietsenrekken en verharde paden tot achteraan maken de begraafplaats veel toegankelijker. Extra zitbanken en een watertappunt zorgen ervoor dat iedereen op tijd een rustpauze kan inlassen.

Mooier maken
Om de begraafplaats te verfraaien, kiest de groendienst voor nieuwe streekeigen groenaanplant en zaaien ze een gras- en klavermengsel.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be