Vanaf vrijdag 10 september ook deelfietsen Blue-bike op parking Den Uyt

vrijdag 10 september 2021

Het gemeentebestuur opent op vrijdag 10 september een tweede verhuurstation (fietsautomaat) van Blue-bike op parking Den Uyt, Rode-Kruislaan. In 2011 opende al een eerste fietsautomaat aan het station. Mensen die meerdere uren naar onze gemeente komen of werken in het Centrum, kunnen gratis parkeren op de randparking en vervolgens met een Blue-bike naar hun bestemming fietsen.

Blue-bikes zijn deelfietsen die in heel België voor jou klaarstaan aan 65 trein-, tram- en busstations en enkele parkings. In onze gemeente vind je een fietsautomaat aan het station en op randparking Den Uyt, Rode-Kruislaan. De nieuwe fietsautomaat op parking Den Uyt voorziet acht Blue-bikes, aan het station zijn het er zestien.

Bestel nu je Blue-bikekaart via www.blue-bike.be en verplaats je op de meest snelle, flexibele en aangename manier zonder file- en parkeerproblemen! Wie zich bij Blue-bike registreert op 19 september 2021 (autoloze zondag), krijgt één jaar lidmaatschap ter waarde van 12 euro cadeau.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan lid worden van Blue-bike. Het fietsen zelf mag al vanaf 14 jaar.

Lid worden?

Word lid via www.blue-bike.be en rijd aan de voordeligste tarieven.

• Je betaalt bij registratie 12 euro voor je lidmaatschap (jaarlijks).
  • Het rittarief varieert afhankelijk van de locatie tussen 0 en 3,15 euro per rit van 24 uur. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid (1 euro) en gemeente Mol (1 euro) betaal je in onze gemeente per rit slechts 1,15 euro.
  • Je ontvangt maandelijks een rittenoverzicht en de betaling gebeurt automatisch via domiciliëring.

Let op! Wie zich bij Blue-bike registreert op 19 september 2021 (autoloze zondag), krijgt één jaar lidmaatschap ter waarde van 12 euro cadeau.

Hoe ontlenen?

1. Bestel je Blue-bikekaart online via www.blue-bike.be.
  2. Met je Blue-bikekaart op zak volg je in de grotere NMBS-stations de Fietspuntbewegwijzering. Je vindt ook steeds instructies op onze site of app per locatie. De Blue-bike app kan je downloaden voor Android of iOS.
  3. Leg je Blue-bikekaart op de kaartlezer van de automaat en maak je Blue-bike los met de vrijgegeven sleutel.

Hoe terugbrengen

1. Steeds naar dezelfde locatie als waar je hem ontleende.
  2. Maak de Blue-bike vast in het Blue-bikerek.
  3. Lees de zwarte sleutelpen op de lezer van de Blue-bikeautomaat.

Meer info:

> verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be