Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur zoekt taalcoach basisonderwijs

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 10 september 2021

Het gemeentebestuur zoekt een taalcoach in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur, niveau B, deeltijds (4/5de). Interesse? Solliciteer dan ten laatste op zondag 3 oktober 2021 via het online sollicitatieformulier

Als taalcoach ondersteun je alle basisscholen in onze gemeente bij de begeleiding van hun anderstalige leerlingen en leerlingen met een taalachterstand. Zo help je scholen bij het vormgeven van een taalbeleid en verhoog je de deskundigheid van leerkrachten en zorgteams op de werkvloer.

Je voorziet in workshops, begeleiding, materialen en handelingsplannen op maat. Je bouwt je eigen expertise verder uit en stelt deze ter beschikking van de scholen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met relevante partners (basisscholen, CLB, ondersteuningsnetwerk, pedagogische begeleidingsdienst).

Als taalcoach werk je zowel vraag- als aanbodgericht. Je bent flexibel in de aanpak, afhankelijk van de school en de ervaring van de medewerkers. Je zorgt voor gedragenheid en engagement voor een wetenschappelijk onderbouwd taalbeleid, zonder de eigen schoolvisie uit het oog te verliezen.  

Het gezochte profiel

 • Je hebt een bachelordiploma of een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.
 • Je hebt bij voorkeur praktijkervaring in werken met anderstalige leerlingen.
 • Je hebt kennis van het proces van tweedetaalverwerving en van onderwijsbeleid.
 • Je bent bereid om je bij te scholen rond thema’s zoals flexibele leertrajecten voor anderstalige leerlingen, betrekken van kwetsbare ouders bij taalleren, rijk taalklimaat in de kleuterklas, …
 • Je bent een bruggenbouwer en sterk in het leggen van contacten.
 • Je beschikt over de nodige flexibiliteit en overtuigingskracht om een taalbeleid (gebaseerd op wetenschappelijke inzichten) uit te werken, samen met interne en externe partners.
 • Een coachende en ondersteunende rol waarbij je anderen helpt om zich verder te ontwikkelen past perfect bij jou.

Ons aanbod

 • Een boeiende en afwisselende functie in een waardengedreven overheidsorganisatie
 • Een uitdagende functie waarbij oog is voor een goede balans tussen werk en privé
 • Een vast contract (4/5de) en een aantrekkelijk salaris (salarisschaal B1-B2-B3) met bijkomende extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een gratis hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, vrijetijdspas, voordelenplatform Benefits at Work
 • Ervaring in de openbare sector en onderwijs tellen volledig mee voor de berekening van je anciënniteit
 • Relevante ervaring uit de privésector kan je laten meetellen voor maximum 12 jaar anciënniteit
 • Flexibele werkuren en een filevrij te bereiken werkplaats in een groene omgeving
 • Interne en externe opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Een aantrekkelijke verlofregeling (32 dagen op jaarbasis en 14 wettelijke feestdagen)

Interesse?

Solliciteren kan tot en met zondag 3 oktober 2021 via het online sollicitatieformulier. Upload zeker je cv en bachelordiploma. We aanvaarden enkel volledige kandidaturen.

Er gebeurt een eerste selectie aan de hand van een cv-screening. Volgende criteria worden daarbij beoordeeld: relevante werkervaring en kennis over tweedetaalverwerving, motivatie en affiniteit met de job. Geef voldoende informatie mee over deze criteria bij je sollicitatie.

14 oktober laten we weten of je geselecteerd werd en mag deelnemen aan de selectieproeven. Deze bestaan uit een thuisopdracht en een mondelinge proef. De thuisopdracht bezorgen we op 28 oktober via mail en moet je uiterlijk 12 november om 12 uur indienen. De mondelinge proef vindt plaats op zaterdag 20 november. 

Er wordt ook een wervingsreserve aangelegd voor eventuele toekomstige vacatures. 

Meer info: afdeling personeel (Stephanie), 014 33 09 44, vacature@gemeentemol.be