Welk gehucht is dit? Win het boek over Molse dorpszichten van 1870 tot 19005

1908 prijsvraag 1 - kapel 0609

dinsdag 7 september 2021

Op www.gemeentemol.be/wedstrijddorpszichten vind je een prijsvraag waarmee je een exemplaar van het boek ‘Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll’ kan winnen. We kozen een oude postkaart van onze gemeente. Weet jij in welk gehucht deze foto gemaakt is? Geef het goede antwoord voor zondag 12 september en wie weet ontvang jij het gloednieuwe boek ter waarde van 30 euro wel helemaal gratis! Geniet van prachtige beelden en verhalen van onze gemeente rond het jaar 1900.

Het boek is het resultaat van een boeiende zoektocht naar de eerste beelden van onze gemeente. Foto’s waren duur en dus zeldzaam, maar dankzij de meer bekende en populaire, ‘volksere’ postkaarten beschikken we toch over heel mooie beelden. De eerste Molse postkaarten worden uitgegeven vanaf 1900. Daarna verschijnen er elk jaar tientallen prachtige zichten van onze gemeente, die in die periode nog een echte landelijke parel was. Beelden die meer dan 100 jaar later onvoorstelbaar zijn, maar desondanks toch nog herkenbaar.

Boek bestellen
Nog tot 27 september kan je het boek aan het voordelig tarief van 25 euro bestellen. Je bestelt door over te schrijven op rekeningnumer BE02 0011 7961 1340 (Kamer voor Heemkunde vzw) of ter plaatse bij de dienst erfgoed, Molenhoekstraat 2 (tweede verdieping) of via archief@gemeentemol.be. Je kan de bestelde boeken afhalen bij de dienst erfgoed vanaf 19 oktober.

Vanaf 19 oktober koop je het boek voor 30 euro bij de verschillende verkooppunten:

• Dienst erfgoed, Molenhoekstraat 2 (tweede verdieping)
  • Standaard Boekhandel, Statiestraat 39A
  • Perswinkel ’t Pleintje, Ginderbroek 18

Meer info: dienst erfgoed – vzw Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be