Naar inhoud
Gemeente Mol

Zoek je een zinvolle vrijetijdsinvulling? Word seniorenantenne en help ouderen!

2406 oproep seniorenantenne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 juni 2021

Heb jij nog wat vrije tijd die je zinvol wil invullen? Draag je ouderen een warm hart toe? Word dan seniorenantenne! Seniorenantennes zijn vrijwilligers die ouderen in onze gemeente thuis bezoeken. Zij bieden hen een luisterend oor en geven algemene info over hulpverlening, vrije tijd en voordelen voor ouderen. Door corona konden deze huisbezoeken niet doorgaan. Maar in juli starten we coronaveilig weer op. Interesse om ons team te versterken en als seniorenantenne op pad te gaan? Bel of mail dan naar 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Corona is nog steeds in ons land. Toch vinden we het belangrijk dat mensen de nodige informatie krijgen. Daarom starten onze seniorenantennes in juli weer op. Tijdens het huisbezoek wordt maximaal rekening gehouden met de coronamaatregelen (afstand, mondmasker, zoveel mogelijk buiten, handhygiëne,…).

Huisbezoek

Tijdens het huisbezoek bieden de seniorenantennes een luisterend oor en geven zij algemene info over hulpverlening, vrije tijd en voordelen voor ouderen. Daarnaast hebben zij een signaalfunctie en melden zij eventuele bezorgdheden. Zo zorgen deze vrijwilligers er mee voor dat oudere hulpbehoevende mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven.

Extra aandacht voor weduwe/weduwnaar

Extra aandacht gaat naar ouderen die afgelopen jaar weduwe of weduwnaar werden. Corona heeft het verwerkingsproces van dit verlies sterk bemoeilijkt. De dienst seniorenplus wil hen samen met de seniorenantennes een hart onder de riem steken.

Interesse?

Wil je als vrijwillige seniorenantenne aan de slag? Neem dan contact op met de dienst seniorenplus. We maken dan een afspraak voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we samen of dit vrijwilligerswerk voor jou geschikt is. Je kiest zelf hoeveel tijd je wil vrijmaken.

Seniorenantennes helpen handje bij project ‘Veerkrachtige dorpen’

Het gemeentebestuur zet in op ‘Veerkrachtige dorpen’: dorpen en gehuchten waar er veel samenhang is en waar iedereen een plek heeft. Samen met de inwoners willen we levendige en warme dorpen stimuleren. In Heidehuizen loopt dit jaar het proefproject ‘naar de Molse Hei’. Maatschappelijk werker Truus Mentens bezoekt de inwoners om zo het gehucht Heidehuizen te leren kennen. De seniorenantennes helpen haar een handje: zij bezoeken de 80-plussers.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be