Naar inhoud
Gemeente Mol

Natuursteenherstelling Lakenmakersstraat tijdig afgerond voor start van braderie

maandag 21 juni 2021

De werken aan de natuursteenverharding aan de inrit van Bel&Bo in de Lakenmakersstraat zijn sinds maandag 21 juni afgerond. De aannemer zorgt ervoor dat ook het materiaal opgeruimd is tegen de start van de braderie, op woensdag 23 juni. Zo is het voetpad volledig vrij voor voetgangers die de braderie willen bezoeken. Tot aan de start van het bouwverlof op 9 juli werkt de aannemer verder aan de parkeerplaatsen op de hoek Rivierstraat - Markt. Na het bouwverlof komt het kruispunt Edmond Van Hoofstraat - Graaf de Broquevillestraat aan bod. Die werken zullen vier weken duren. Bewoners en handelaars worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht.

De werken aan de Lakenmakersstraat verliepen zeer vlot. De aannemer kon vroeger starten dan gepland en rondde het werk af in drie weken in plaats van vijf. De herstelling is dus volledig afgerond vóór de start van de braderie en moet niet stilgelegd worden.

Tot aan bouwverlof: doorgaan met herstelling parking Rivierstraat - Markt

Vanaf dinsdag 22 juni werkt de aannemer verder aan de herstelling van de verharding tussen de parkeerplaatsen op de Markt, ter hoogte van de Rivierstraat. In deze nieuwe fase zijn zeven parkeerplaatsen onbereikbaar: zes plaatsen voor de herstelling, en één om de circulatie te garanderen. De andere blijven bereikbaar - net als de Rivierstraat zelf.

Tot nu werd op parking Rivierstraat - Markt enkel op dinsdag gewerkt, omdat de herstellingen in de Lakenmakersstraat door de dinsdagmarkt stillagen. Nu die voorbij zijn, werkt de aannemer elke dag door op de parking van Markt. De parkeerplaatsen zullen dus zeker hersteld zijn voor de start van het bouwverlof.

Volgende fase na bouwverlof: kruispunt Edmond Van Hoofstraat - Graaf de Broquevillestraat

Na het bouwverlof start de aannemer met de werken op het kruispunt Edmond Van Hoofstraat - Graaf de Broquevillestraat. Hierdoor wordt de Edmond Van Hoofstraat doodlopend. Om de bereikbaarheid te garanderen voor bewoners en handelaars voert het gemeentebestuur tweerichtingsverkeer in. Doorgaand verkeer en bussen van De Lijn volgen een omleiding via Schansstraat - Vennestraat - Martelarenstraat.

De werken zullen vier weken duren, onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Bewoners en handelaars worden hierover in de komende weken persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/natuursteencentrum