In mei verplicht reserveren voor skatepark en sportbox, geen vrije toegang meer

skate
vrijdag 30 april 2021

Vanaf zaterdag 1 mei geldt er een reservatieplicht op het skatepark en in de sportbox in de Rivierstraat. Het gemeentebestuur ontving de laatste dagen regelmatig meldingen van samenscholingen en het niet-respecteren van andere coronamaatregelen. Om een volledige sluiting van het skatepark te vermijden, voeren we de nieuwe regels in. Zowel het skatepark en de sportbox zijn uitsluitend nog open op woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 14.45 uur en van 15 tot 17.45 uur. Om te komen skaten of sporten, schrijf je vooraf in voor één van de twee tijdsblokken via www.gemeentemol.be/skatepark. Per tijdsblok kunnen 20 skaters inschrijven, voor de sportbox is het aantal personen beperkt tot 10. Als er een tijdsblok nog niet volzet is, kan je ook ter plekke aanmelden.

Het gemeentebestuur roept alle skaters en sporters op om de komende weken hun verantwoordelijkheid op te nemen en er samen voor te zorgen dat iedereen veilig kan komen sporten volgens de regels. Medewerkers van het jeugdhuis en de verantwoordelijken van het skatepark houden toezicht om alles in goede banen te leiden en in te grijpen waar nodig.

Aangepaste openingsuren
Zowel het skatepark als de sportbox openen op woensdag, zaterdag en zondag op vaste uren:

• Van 12 tot 14.45
  • Van 15 tot 17.45

Als je inschrijft, doe je dit voor één tijdsblok van 2.45 uur. Je kan apart reserveren voor het skatepark of de sportbox. Twee tijdsblokken reserveren is niet toegestaan.

Buiten deze openingsuren zijn het skatepark en de sportbox gesloten.

Gesloten op 15 mei
Op zaterdag 15 mei is het skatepark gesloten omwille van het skate- en stepevent ‘Ramp?Zalig!’.

Geen fietsen meer in skatepark of sportbox
Fietsen zijn op het skatepark of in de sportbox niet meer toegelaten om een goed overzicht te bewaren. Onze verkeersdienst installeert een fietsenstalling net buiten het skatepark om je fiets veilig te parkeren.

Strikte regels
Ook met de nieuwe openingsuren en de inschrijvingen gelden de strikte regels van voordien:

• Bewaar onderling een afstand van minstens 1,5 meter
  • Breng je eigen sport- en spelmateriaal mee
  • Gebruik geen materiaal van anderen en leen ook geen materiaal uit
  • Neem zelf handgel mee
  • Mondmasker verplicht +12 jaar
  • Rondhangen of gezellig ‘chillen’ in en rond het skatepark/de sportbox is niet toegelaten

Hoe inschrijven?
Om in te schrijven, surf je naar www.gemeentemol.be/skatepark. Als je op woensdag voor een tijdsblok wil inschrijven, kan je tot de dag ervoor om 16 uur inschrijven. Wil je een plekje in het weekend? Dan schrijf je in voor de vrijdag ervoor tot 12 uur. Hier vind je een handleiding om in te schrijven.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be