Naar inhoud
Gemeente Mol

Ook geen lessen op Molse kleuterscholen, volledig overschakelen op noodopvang

2503 geen lessen op molse kleuterscholen
donderdag 25 maart 2021

Ook alle kleuterscholen in onze gemeente stoppen de lessen in de laatste week voor de paasvakantie en schakelen over op noodopvang. Dat hebben de schoolbesturen van de drie onderwijsnetten (TROTS, KOM en GO!) in samenspraak met de gemeentelijke crisiscel beslist. Dit betekent dat alle kleuterscholen van het gemeentelijk en vrij onderwijsnet alsook het gemeenschapsonderwijs uitsluitend noodopvang aanbieden aan ouders die onmogelijk kunnen telewerken (mét werkgeversattest) en geen coronaveilig opvangalternatief kunnen regelen.

De gezamenlijke beslissing van de drie onderwijsnetten sluit aan bij de communicatie van de Vlaamse overheid dat er lokaal kan beslist worden over de kleuterscholen in de laatste week voor de paasvakantie. Ook in onze gemeente stelden we de afgelopen weken meerdere besmettingen vast in kleuterscholen, met verschillende klasquarantaines tot gevolg.

Sterke stijging besmettingen en ziekenhuisopnames

We zien in onze gemeente een sterke stijging van besmettingscijfers, met een bijhorende toename in ziekenhuisopnames. De buitenlandse varianten die nu in 90% van de gevallen voor de besmettingen zorgen, verspreiden zich sneller en maken meer ziek. Het virus circuleert veel meer, waardoor een echte paaspauze noodzakelijk is. Ook kleuters kunnen besmet worden en vervolgens het virus doorgeven aan hun ouders en grootouders. Dit blijkt dagelijks uit het lokaal contactonderzoek dat het gemeentebestuur voert.

Kleuterklassen

Naast de nood aan een echte paaspauze willen we binnen het onderwijs vooral solidair zijn met onze kleuterleid(st)ers. Het vermijden van fysieke contacten en het respecteren van de coronamaatregelen vroeg de afgelopen weken heel wat inspanningen van onze scholen. Dat geldt zowel voor het secundair, het lager, het kunst-, maar zeker ook voor het kleuteronderwijs. Daarbij is het in kleuterklassen vaak zelfs moeilijker om de nodige voorzorgsmaatregelen doeltreffend te kunnen nemen.

Niet telewerken én geen andere opvang?

Kan je niet telewerken én heb je geen mogelijkheden om coronaveilige opvang te voorzien? In dat geval blijft je kleuter welkom op school voor de noodopvang. Elke school zal dit organiseren en nog voor het weekend de ouders informeren over hoe - en met welk attest - je hiervoor kan inschrijven. 

Meer info: communicatiedienst Mol, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be