Gemeentebestuur informeert verenigingen over regels buitenschoolse activiteiten

Kopie van Gemeentebestuur informeert verenigingen over regels buitenschoolse activiteiten
dinsdag 23 maart 2021

Op dinsdag 23 maart informeerde het gemeentebestuur de Molse sport- en jeugdverenigingen over de actuele maatregelen voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Met de mailing geven we een overzicht van de belangrijkste regels die een impact hebben op hun werking. Mogelijks volgen er, door de stijgende coronacijfers, in de loop van deze week nog strengere maatregelen door het Overlegcomité. We houden de verenigingen zo snel mogelijk op de hoogte van zodra hierover meer duidelijkheid is.

Op vrijdag 19 maart keurde het Overlegcomité de maatregelen rond georganiseerde buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren goed. De nieuwe regels hebben een grote impact op de werking van onze verenigingen.

Wat betekent het concreet?

• Kinderen tot en met 13 jaar
    • Voor sportclubs spreken we hier van kinderen geboren in 2008 of later.
    • De clubs kiezen bij voorkeur voor activiteiten die buiten doorgaan.
    • De groepen bestaan uit maximaal tien kinderen, exclusief begeleider. Kinderen moeten steeds in dezelfde groep blijven. Het creëren van vaste groepen is essentieel om wisselende fysieke contacten tussen kinderen te beperken.
  • Kinderen ouder dan 13 jaar
    • Voor sportclubs spreken we hier van kinderen geboren in 2002 tot en met 2007.
    • De club organiseren enkel buitenactiviteiten.
    • Activiteiten gaan door met maximaal tien kinderen of jongeren, exclusief begeleider. Ook hier is het belangrijk dat jongeren steeds in dezelfde groep blijven.
  • Volwassenen
    • Voor volwassenen verandert er niets. De bestaande strikte beperkingen en richtlijnen blijven gelden.

Goed bezig!

We beseffen dat de steeds veranderende regels veel vragen van de verenigingen. Ze zochten steeds naar alternatieven en doen er alles aan om de cijfers zo laag mogelijk te houden. We willen hen daarvoor bedanken!

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be