Gemeentebestuur schenkt 6 785 euro noodhulp aan Kara Kara

donderdag 27 september 2012

Uit solidariteit met de slachtoffers besliste de gemeenteraad op 24 september om 6 785 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Kara Kara in Niger. In augustus werd onze zusterstad getroffen door zware regenstormen met overstromingen en verwoeste huizen en velden tot gevolg.

Vanuit Kara Kara kwam de vraag naar noodhulp om de zwaar getroffen gezinnen te steunen en de verwoeste huizen herop te bouwen. Onze coördinator in Niger, Mamane Barazé, schreef een project uit waarin hij een overzicht gaf van de schade, de plannen voor de heropbouw en de gevraagde hulp. Naast de bijdrage van het gemeentebestuur, mag Kara Kara ook rekenen op de steun van het Kara Karacomité en het Comité Communal de Développement.

Noodhulpfonds

Het noodhulpfonds is een begrotingspost die jaarlijks voorzien wordt om bij grote rampen snel een bijdrage te kunnen leveren. Dit fonds past in onze gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Het fonds werd opgericht naar aanleiding van de verwoestende orkaan Mitch in 1999 in Nicaragua én de aardbeving een jaar later in Turkije.

Meer info: dienst ontwikkelingssamenwerking, 014 32 08 90, dosmol@skynet.be