Naar inhoud
Gemeente Mol

Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Balen en Mol vragen uitbreiding spoorlijn 19

DSC_0023
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 19 februari 2021

De gemeentebesturen van Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Balen en Mol vragen met een brief aan de federale overheid om spoorlijn 19 uit te breiden naar Nederland. Momenteel verbindt deze lijn de stad Antwerpen en Hamont-Achel in Limburg. Met de uitbreiding zouden ook Cranendonck en Weert, net over de grens met Nederland, bediend worden.

Door de uitbreiding van spoorlijn 19 naar Nederland zouden naar schatting 800 tot 1.000 reizigers extra dagelijks toegang hebben tot een treinverbinding in hun buurt. Bovendien betekent het een mooie stap vooruit in de verdere internationale treinontsluiting van Europa. De kosten van de verlenging worden geraamd op 6 miljoen euro, waarvan de stad Weert 2 miljoen euro voorziet en Provincie Nederlands-Limburg instaat voor 4 miljoen euro.

Goed voor Mol?

Ook wij als gemeentebestuur sluiten ons graag aan bij deze oproep. Voor onze gemeente betekent dit een betere bereikbaarheid vanuit Nederland, bijvoorbeeld voor Nederlandse toeristen die onze toeristische troeven willen bezoeken. Daarnaast biedt het onze inwoners de kans om snel en eenvoudig naar Weert te reizen. Vanuit Weert kan je met de Intercitytrein rechtstreeks doorreizen naar grotere steden als Alkmaar, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Tilburg, Maastricht en Amsterdam.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be