Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur beloont leerlingen campus Sint-Lutgardis na winst kookwedstrijd

148134718_4033933819963991_392368210685647032_o
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 19 februari 2021

Het gemeentebestuur wenst de drie leerlingen van de hotelschool van campus Sint-Lutgardis en de school van harte proficiat met hun winst in de Generatie H challenge, een wedstrijd van Horeca Forma! Als beloning schenkt het gemeentebestuur hen het kookboek ‘Zuiderkempens Koken’, met 25 unieke gerechten met streekproducten. De leerlingen wonnen in januari twee van vier opdrachten. Eén uitdaging bestond erin om een gerecht te maken met een volledige knolselder en zo weinig mogelijk weg te gooien. De tweede wedstrijd draaide rond tapas-gerechten met streekproducten. ‘Ozze Molse Beet’, met typische ingrediënten als kipkap, zwarte pens en Postels abdijbrood viel duidelijk in de smaak!

Horeca Forma is een organisatie die horecaopleidingen aanbiedt, waarmee campus Sint-Lutgardis nauw samenwerkt. Door de coronamaatregelen gaan heel wat stages en werkplekleren niet door. Met de wedstrijd bood Horeca Forma de leerlingen een nieuwe uitdaging, in de hoop hun enthousiasme voor de opleiding hoog te houden.   

Ozze Molse Beet

Voor één van de uitdagingen maakten de leerlingen een tapasgerecht met streekproducten. Ze bedachten ‘Ozze Molse Beet’, een hapje met kipkap, bloedworst, spek, Postels abdijbrood en pittige graanmosterd met gekarameliseerde appeltjes. Bij het gerecht serveerden ze het streekbier Molder Donker. De creatie sleepte de hoofdprijs in de wacht! Een bijzonder resultaat, zeker als je weet dat aan de wedstrijd ook gerenommeerde hotelscholen als Spermalie en Ter Duinen meededen.

Beloning

Als beloning voor de mooie prestatie verschijnt het gerecht binnenkort op het menu van het gastronomisch restaurant Table’O. Daarnaast beloont het gemeentebestuur de leerlingen en campus Sint-Lutgardis met het kookboek ‘Zuiderkempens Koken’. Dit boek bevat 25 unieke gerechten met streekproducten. Het werd samengesteld door Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen en aangekocht door het gemeentebestuur als relatiegeschenk. Ten slotte bekijkt het gemeentebestuur ook hoe we dit gerecht op het menu van onze lokale horecazaken kunnen krijgen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be