Je glasbak snel terugvinden? Schrijf je huisnummer aan de buitenzijde

2020_12_14_glasbak_2
woensdag 17 februari 2021

Wil je na het ledigen je eigen glasbak makkelijk terugvinden? Schrijf je huisnummer aan de buitenkant van je glasbak met een dikke alcoholstift. Begin januari zijn de glasbakken verdeeld. Na de eerste ophaling eind januari, ontvingen we enkele meldingen van verloren en/of gestolen bakken. Door je huisnummer aan de buitenkant te schrijven, vind je je bak snel terug en neem je niet per ongeluk de bak van je buren mee. Dit is zeker belangrijk als je in een appartementsgebouw of druk bewoonde straat woont.

Om het beheer en de verdeling van de bakken zo eenvoudig en kostenefficiënt mogelijk te houden, hangt er geen sticker met je adres op je blauwe bak zoals op je GFT-bak, restafvalbak of je gele container. Een sticker op elke bak maakt de opvolging en het beheer veel moeilijker. Dit is ook het geval in gemeenten waar het glas al veel langer wordt opgehaald.

Beschadigde bak

Is je bak beschadigd na ophaling? Neem dan contact op met de milieudienst op het nummer 014 33 07 35 of via milieudienst@gemeentemol.be. We zorgen zo snel mogelijk voor een oplossing.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be