Naar inhoud
Gemeente Mol

Online infosessies buddyproject ArmenTeKort in januari en februari

buddiesessies armen tekort

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 18 januari 2021

Wil jij graag je talenten ontwikkelen en mee kansarmoede bestrijden? Stel je dan kandidaat als buddy van ArmenTeKort. In samenwerking met de organisatie ArmenTeKort starten we opnieuw een buddyproject waarbij een minder kansrijke inwoner gekoppeld wordt aan een andere Mollenaar of Kempenaar. Ons doel is om mensen te helpen op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Benieuwd of dit iets voor jou is? Volg dan één van de infosessies. Surf naar www.armentekort.be en ontdek hoe jij in één klik het verschil kan maken.

Sociale verbindingen zijn in deze periode belangrijker dan ooit. ArmenTeKort Kempen zoekt daarom extra buddy’s om het leven van personen die de moed hebben laten zakken weer op de rails te krijgen.

Buddyduo

Als buddyduo spreken jullie af om samen dingen te doen (een goede babbel, wandelen,…). Door jouw aanwezigheid en ondersteuning krijgt je buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en de toekomst. Laat je door corona niet ontmoedigen. Ook via Whatsapp, telefoon,… en op tal van andere

manieren kunnen jullie veel voor elkaar betekenen. Of misschien wil je iemand met minder kansen opnemen in jouw bubbel en dit alles coronaproof. 

Buddy zijn kan je leren!

Een boeiende opleiding en interactieve workshops geven je inzicht in kansarmoede en empowerment en …

  • leert hoe je verbindend kan communiceren en denken vanuit kansen in plaats van beperkingen, interessante soft skills zowel privé als professioneel
  • oefent de juiste basishouding om als buddy verbinding te maken met de wereld van kansarmoede en wordt hierdoor ook een veerkrachtiger collega, vriend, partner, ouder.

Je staat er niet alleen voor

Als buddy sta je er niet alleen voor. Onze ArmenTeKort Buddy Community betekent veel voor ons en kan ook veel betekenen voor jou. Via regelmatige opvolging, driemaandelijkse intervisies en uitdiepende masterclasses bieden we jou structurele ondersteuning in je traject als buddy.

Interesse?

Heb je interesse om mee te werken? Volg dan de infosessies online op volgende data:

  • Woensdag 20 januari van 10 tot 12 uur
  • Zaterdag 30 januari van 10 tot 12 uur
  • Donderdag 4 februari van 20 tot 22 uur
  • Dinsdag 9 februari van 19 tot 21 uur
  • Woensdag 17 februari van 10 tot 12 uur

Tijdens de infosessies kom je alles te weten over de opleiding en het buddytraject en vertellen buddy’s over hun persoonlijke ervaringen. Inschrijven kan via www.armentekort.be/buddy

 Meer info: ArmenTeKort, 0475 46 42 11, armentekort@blenders.be, www.armentekort.be