Eerste coronavaccin in onze gemeente toegediend

donderdag 14 januari 2021

Op donderdag 14 januari, werd het allereerste coronavaccin in onze gemeente toegediend. De eer ging naar de bewoners van woonzorgcentrum Witte Meren. Een symbolisch en belangrijk moment, zowel voor de bewoners van het woonzorgcentrum als voor onze gemeente. Hiermee zetten we de eerste kleine stappen om het coronavirus te verslaan. Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove aan de beurt. In Hemelrijck worden de bewoners op 18 januari gevaccineerd.

De eerste vaccinaties geven opnieuw hoop op het ‘gewone normaal’. Hoewel deze realiteit er pas is als we in onze samenleving een voldoende hoge vaccinatiegraad bereiken, zijn deze eerste vaccinaties een belangrijk moment.

Bijna alle bewoners gevaccineerd

Bijna alle bewoners van woonzorgcentrum Witte Meren werden gevaccineerd. Eén bewoner kon omwille van een zware allergische voorgeschiedenis niet gevaccineerd worden, enkele anderen zijn momenteel opgenomen in het ziekenhuis. Over een drietal weken krijgen de bewoners een tweede vaccin.

Volgende stappen

Na de bewoners ontvangen ook de medewerkers van onze woonzorgcentra een vaccin. Daarnaast treft onze gemeente in nauwe samenwerking met Balen, Dessel en Retie de nodige voorbereidingen voor het pop-up-vaccinatiecentrum op site de Zwaan.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be