Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeente roept scholen op info over terugkeer uit buitenland te verspreiden

scholen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 31 december 2020

Het gemeentebestuur vraagt aan alle schooldirecties om de ouders van hun leerlingen extra te informeren over de geldende maatregelen bij terugkeer uit een buitenlands verblijf in rode zone. Wie terugkeert uit een rode zone moet verplicht coronatesten laten uitvoeren op dag 1 en dag 7 (vanaf 6 jaar) én het hele gezin moet verplicht in quarantaine, ook kinderen jonger dan 6 jaar. Om de gezondheid van andere leerlingen en het schoolpersoneel te garanderen, is het uitermate belangrijk dat ouders deze richtlijnen strikt opvolgen en hun kind niet naar school laten gaan.

De strikte regels over terugkeer uit een rode zone in het buitenland werden door het Overlegcomité op woensdag 30 december vastgelegd en zijn van kracht vanaf donderdag 31 december. Het strikt naleven van deze richtlijn is bepalend voor de verdere evolutie van de coronacijfers de komende weken. Daarom ontvangen de schooldirecties een kant en klaar nieuwsbericht dat ze nog voor 4 januari via hun digitale communicatiekanalen aan de ouders kunnen bezorgen. 

Verplichte testing en quarantaine bij terugkeer uit rode zone

  • Wie terugkomt van een buitenlands verblijf van langer dan 48 uur in een rode zone, moet zich tweemaal laten testen en verplicht in quarantaine.
  • De quarantaineperiode voor alle reisgenoten - inclusief kinderen - stopt pas na een negatieve coronatest op de zevende dag van de terugkeer naar België. De kinderen mogen dus niet naar school.
  • De procedure geldt voor elke vervoersmiddel: trein, auto, bus of vliegtuig.
  • Je vindt alle informatie hierover terug via deze link.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be