Gemeentebestuur roept op tot applaus vanop je stoep op 31 december, 20.20 uur

133671902_264937434963294_187437672363761195_o
woensdag 30 december 2020

Het gemeentebestuur roept al onze inwoners op om op donderdag 31 december, klokslag 20.20 uur, aan hun voordeur te applaudisseren voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf. Laat van je horen, want we zijn misschien niet samen, maar we zijn er wel. Nadien heffen we het glas op elkaar en op de toekomst. Zo beleven we ondanks de laatste avond van het jaar alleen, toch een moment samen. Ook tal van andere steden en gemeenten nemen deel aan dit initiatief en zullen ook klokken en beiaarden luiden. Laat er ons samen een onvergetelijke laatste avond van het jaar van maken.

Vrijdag 13 maart 2020. Van de ene op de andere dag werd ons leven ingeperkt door regels, ons uitzicht begrensd door vier muren, ons perspectief beperkt tot ons eigen hier en nu. Voor even dachten we toen nog, enkele weken misschien. Maar even duurt nu al bijna vier seizoenen.

Eerste lockdown

Tijdens de eerste lockdown was de verbondenheid groot. We applaudisseerden voor de zorg, het licht van de lente gaf ons moed. Dat we nu de feestdagen nog niet samen kunnen doorbrengen weegt zwaar. We zouden het zo graag anders willen. Het duurt te lang. De maatregelen stellen ons voor vervelende situaties en hartverscheurende keuzes.

Met z’n allen alleen, 31 december, klokslag 20.20 uur samen

En toch kunnen we er ondanks alles het beste van maken. Laten we op donderdag 31 december, de laatste avond van het jaar, klokslag 20.20 uur met z’n allen afscheid nemen van wat was, het glas heffen op de volgehouden inspanningen en het nieuwe jaar omarmen. Zo delen we in deze donkere dagen verbondenheid en het vertrouwen dat het weer beter wordt.

En dat we dan wakker mogen worden in een nieuw jaar. Waarin nabijheid weer de ruimte krijgt en we grenzeloos mogen dromen. Waarin onze glimlach weer mag spreken en we elkaars houvast kunnen zijn. Een jaar waarin leven weer samenleven wordt.

• Wanneer: oudejaarsavond 31 december
  • Uur: 20.20 uur
  • Wat: Vul een glas. Open je voordeur, stap op de stoep (zet je glas even opzij) en klap samen met klokken van torens en kerken. Neem daarna je glas weer vast en hef het op elkaar en de toekomst.
  • Drempel: Er is geen drempel, alleen die van je eigen voordeur. Geen online aanmelding dus, gewoon doen, er zijn.

Met z’n allen alleen, klokslag 20.20 samen’ is een initiatief van verb(l)ind, een vzw die inzet op verbondenheid, deugddoend ontmoeten en warm samenleven. Dit initiatief wordt bijzonder goed onthaal en gedeeld.

Meer info:

> communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be