Naar inhoud
Gemeente Mol

Start aanmeldingsperiode 1e leerjaar ‘Schooltje van de Hei’ voor voorrangsgroep

2112 aanmeldingsperiode schooltje Hei
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 29 december 2020

Op maandag 4 januari start ook voor het ‘Schooltje van de Hei’ de aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroep. Op 1 september 2021 start het schooltje een 1ste leerjaar op. Gaat jouw kind volgend schooljaar 2021-2022 naar het 1ste leerjaar? Zou je hem of haar het liefst inschrijven voor het Schooltje van de Hei? Meld je dan tussen 4 en 18 januari aan via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Het schooltje van de Hei wordt de komende jaren verder uitgebouwd met een lagere school. Op 1 september 2021 starten we er een 1ste leerjaar op. Nadien breiden we de school jaarlijks verder uit met een extra leerjaar. Doel is een volwaardige school op te richten met in totaal vijf graadklassen: twee kleuterklassen en drie klassen in de lagere school.

Aanmeldingssysteem

Schoolkeuze en afstand tot de school vormen de belangrijkste objectieve criteria van het aanmeldingssysteem. Alle kleuter- en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje uit de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven.

Wanneer aanmelden?

Ouders met een kind waarvan al een broer of zus ingeschreven is op de school of die zelf op een school werken, hebben wettelijk voorrang. Zij melden aan tussen 4 januari 2021 en 18 januari 2021 via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Alle andere ouders melden pas aan tussen 8 maart 2021 en 2 april 2021. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de juiste aanmeldingsperiode doet.

Wanneer schrijven ouders hun kind in?

Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, informeert het gemeentebestuur de ouders over de school waar ze hun kind kunnen inschrijven.

Meer info:

> Schooltje van de Hei, 014 31 49 98 of 0474 72 06 04, wim.geys@gemeentemol.be

> dienst onderwijsregie, 014 33 15 13, aanmeldenscholen@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen