Naar inhoud
Gemeente Mol

Maximum drie compostbakken per adres per jaar vanaf 1 januari 2021

1811 compostbak
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 december 2020

Vanaf 1 januari 2021 kan je per adres nog maximum drie compostbakken per jaar aankopen in onze gemeente. Voordien stond hierop geen beperking. De prijs per stuk blijft 40 euro. Je kan de compostbakken aankopen in het containerpark van Millegem, Vinkenstraat 27. Je moet dit niet vooraf aanvragen.

Met een compostbak in je tuin zorg je ervoor dat waardevolle stoffen uit de natuur opnieuw gebruikt worden. Dat is in de eerste plaats een goede zaak voor de planten en de bomen in je tuin, want met compost krijgen zij de ideale voedingsbodem om te groeien. Maar ook je eigen portemonnee doe je er een plezier mee: al wat je composteert, moet je niet meegeven met de gft-container én dus niet betalen. Bovendien draag je door te composteren bij tot het verkleinen van de afvalberg en zorg je voor het milieu.

Compostbak voor grotere tuinen

De compostbak is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte gazon, wat struiken, een groentetuin,… Plaats de bak(ken) op een schaduwrijke plaats. Zo voorkom je uitdroging. Een compostbak kan je best om de twee à drie maanden volledig omzetten. Door de inhoud goed te mengen en te verluchten, hou je je compost levendig. Je combineert dus best twee à drie compostbakken met elkaar.

Maximum drie per adres per jaar

Composteren is een ideale manier om groenafval te recycleren. Hierdoor bespaar je op je afvalfactuur en oogst je heel wat compost, een goede verbeteraar voor je tuin. Om onze inwoners te stimuleren om groenafval te recycleren draagt het gemeentebestuur per compostbak 32 euro bij. We stelden echter vast dat er inwoners zijn die 10-tallen compostbakken per jaar aankochten wat niet nodig is om op een correcte manier te composteren. Met twee of drie compostbakken naast elkaar kan je het composterend materiaal makkelijk van de ene naar de andere bak omzetten.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be