Naar inhoud
Gemeente Mol

Dankzij De Witte Mol nu ook vakantieopvang voor kinderen met beperking

1512 vakantieopvang De Witte Mol
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 16 december 2020

Deze kerstvakantie start De Witte Mol in kinderclub Bieke (in Ginderbuiten) met vakantieopvang voor kinderen met een beperking (bijvoorbeeld kinderen van type 2 en type 9 onderwijs). In de gemeentelijke kinderclubs worden nu ook al kinderen opgevangen die extra zorg nodig hebben. Sommige kinderen hebben een specifieke zorg nodig die de gemeentelijke vakantieopvang niet kan aanbieden. Zij hebben nood aan bijzondere opvang in kleinere groepjes en met de nodige expertise. Ook deze kinderen verdienen een leuke vakantie samen met andere kinderen. Verder willen we ook hun ouders ondersteunen door geschikte opvang aan te bieden. Dankzij deze samenwerking bieden we opvang zoveel mogelijk op maat van elk kind.

Ouders van kinderen met een beperking hebben het vaak moeilijk om tijdens de schoolvakanties geschikte opvang te vinden. Om aan deze nood tegemoet te komen, sloegen De Witte Mol en het gemeentebestuur de handen in elkaar. Voortaan is er tijdens alle schoolvakanties ook vakantieopvang voor kinderen met een beperking. Deze specifieke vakantieopvang richt zich op kinderen met een beperking (bijvoorbeeld kinderen van type 2 en type 9 onderwijs) die nood hebben aan een bijzondere opvang. De inschrijvingen voor deze opvang gebeuren rechtstreeks via De Witte Mol.

Gemeentelijke kinderclubs

Voor deze bijzondere opvang maakt De Witte Mol gebruik van één van de gemeentelijke kinderclubs. We starten in kinderclub Bieke waar tijdens de kerstvakantie ongeveer acht kinderen opgevangen worden in onze vakantieopvang. Op basis van beschikbaarheid kunnen ook de gemeentelijke kinderclubs in Gompel en Millegem de komende vakanties ingeschakeld worden. De Witte Mol biedt per vakantieperiode in één kinderclub opvang aan. Er is opvang van 8.30 tot 16.30 uur.

Meer info:

> De Witte Mol – Stijn vzw, 014 34 63 67, carine.lijen@mol.stijn.be

> dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be