Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Koop lokaal, eet lokaal’: gemeentebestuur steunt project met aankoop kookboeken

Zuiderkempens Koken kookboek Leoclub
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 16 december 2020

Het gemeentebestuur koopt 100 kookboeken ‘Zuiderkempens Koken’ aan om te verdelen als relatiegeschenk. Hiermee steunt het gemeentebestuur de lovenswaardige actie ‘Koop lokaal, eet lokaal’ van Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen. De Leoclub stelde een prachtig lokaal kookboek samen: de 25 gerechten, bereid door vijf topchefs uit onze streek, staan symbool voor 25 handelaars en hun lokale producten. Het boek vormt het ideale uithangbord voor onze en omliggende gemeenten. Wil je ook graag een exemplaar? De boeken kosten 35 euro en zijn onder meer te koop in Standaard Boekhandel, Hobbyland, Carrefour Kruisven of via www.leoclubzuiderkempen.be. Je bestelling wordt aan huis geleverd. Een mooie kans om onze ondernemers een hart onder de riem te steken, én een goed doel te steunen! De opbrengst gaat volledig naar sociale doelen uit de streek.

Door de coronamaatregelen vielen de evenementen van de Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen in het water. De leden zochten naar een andere manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Met het boek ‘Zuiderkempens Koken’ zetten ze de lokale handelaars in de schijnwerpers.

Lokale topgerechten in eigen keuken

De Leoclub kon rekenen op vijf gerenommeerde chefs uit de streek om de gerechten samen te stellen. Drie topchefs hebben hun zaak in onze gemeente:

  • Thomas Dockx - Bouffard (Mol)
  • Karl Smet - Cook4U (Mol)
  • Umberto Pecorelli - La Ghironda (Meerhout) en Vivo (Geel)
  • Gilles Jeuris - Ranobo (Turnhout)
  • Lou Uytterhoeven - Taupe (Mol)

Hierbij werden ze ondersteund door fotografe Barbara Vanhulle, die je met haar foto’s meteen zin geeft om zelf aan de slag te gaan.

Verkoop boeken

Het gemeentebestuur steunt deze actie door 100 boeken aan te kopen als relatiegeschenk.

Daarnaast kan je als inwoner ook zelf een exemplaar aankopen. De kookboeken kosten 35 euro per stuk. Ze zijn onder meer te koop in Standaard Boekhandel, Hobbyland, Carrefour Kruisven of via www.leoclubzuiderkempen.be. Bestellingen worden aan huis geleverd.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be, www.leoclubzuiderkempen.be