Naar inhoud
Gemeente Mol

Zo vier je coronaveilig het einde van je examens!

Knipsel
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 14 december 2020

De examens zijn achter de rug. Onze leerlingen uit het middelbaar hebben hun ontspanning dubbel en dik verdiend. Tijd om te genieten van lesvrije dagen en een gezellige kerstvakantie! Een natuurwandeling met maximum vier vrienden, een online klasfuif, een zotte quiz of bingewatchen met je gezin of knuffelcontact terwijl je van dezelfde lokale hapjes geniet,… Ook nu zal het weer anders zijn dan gewoonlijk. De afdeling jeugd en sport bezorgt leuke en creatieve tips om er toch een feestje van te maken!

Scholieren willen na een stresserende examenperiode stoom afblazen, dat is niet meer dan normaal. Lekker met z’n allen fuiven zal coronagewijs niet lukken, maar met tal van leuk creatieve ideeën helpt de afdeling jeugd en sport hen op weg.

Spreek af in de buitenlucht met maximum vier vrienden

Vermijd drukke plaatsen in het Centrum en andere populaire plekjes van scholieren als je met je groepje van vier op pad gaat. Een wandeling langs de Molse Meren of je laten betoveren door het verhaal van het Zandmannetje zijn leuke alternatieven. Via www.visitmol.be vind je leuke tips om er samen op uit te trekken.

Snuister eens rond langs de etalages van onze handelaars en sprokkel inspiratie voor kerstcadeaus. Let op: het winkelen zelf doe je alleen en beperk je in tijd (max. 30 minuten).

Organiseer een online fuif

Schakel alle online tools in die ter beschikking zijn en draai plaatjes voor je vrienden.

Geniet van een streepje muziek

Een concert in je woonkamer of je eigen rapsong in elkaar steken, elk vanuit je eigen stekje. Bestel bij onze lokale handelaars allemaal dezelfde hapjes en drankjes en je hebt toch een klein beetje het gevoel dat je samen feest viert.

Muziek beleven doe je zo:

Speel samen een (online) spel

Samen ontsnappen uit een online escape room, Weervolven spelen of andere bordspellen ontdekken via een app. Het kan allemaal!

  • Speel eens een online escape game. PS: hij is wel in het Engels.
  • Met de app Houseparty kan je online het spel weerwolvenmet je vrienden spelen! Je kan hier ook verschillende andere bordspelletjes terugvinden.
  • Educatieve apps en online spellen op Smart Games zijn nu gratis ter beschikking om de verveling tegen te gaan! 
  • Karao-kay! Via de app Smule kan je solo, met vrienden of zelfs met Ed Sheeran karaoke zingen. 

Voel je je niet goed? Blijf er niet mee zitten

Zorgt corona ervoor dat je niet lekker in je vel zit? Denk eraan: je staat er niet alleen voor. Via https://www.gemeentemol.be/hoeistjom.

Meer info: afdeling jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be