Gratis uitlenen e-boeken in bib vanaf 1 januari: keuze uit meer dan 6.000 titels

1012 e-boeken bib
maandag 14 december 2020

Vanaf 1 januari kunnen leden van de bibliotheek gratis e-boeken uitlenen. Via een app (cloudLibrary) op je smartphone, tablet, laptop of e-reader kan je vanuit je luie zetel makkelijk een boek ontlenen. Maak je keuze uit meer dan 6.000 titels, zowel fictie als non-fictie. Raadpleeg de hele digitale collectie via de catalogus van de bibliotheek.

De e-boekenservice van de bibliotheek is een zelfservice:

• Enkel voor leden van onze bibliotheek.
  • Meld je aan in de app cloudLibrary met mijnbibliotheekprofiel.
  • Je kan twee boeken tegelijk ontlenen voor een periode van zes weken.
  • Je kan ook twee boeken reserveren.

Hoe installeer ik cloudLibrary?

Je kan de app cloudLibrary zowel op je Apple tablet of smartphone als op je Android tablet of smartphone installeren.

Hoe leen ik boeken in cloudLibrary?

Er zijn verschillende mogelijkheden om e-boeken te ontlenen en te lezen. Hier alvast een klein overzichtje:

Heb je nog vragen? Onze bibliotheekmedewerkers helpen je met veel plezier verder!

Voor elk wat wils

Bij de samenstelling van de collectie houden de collectievormers rekening met de populariteit, betaalbaarheid en de doelgroep volwassenen. Er moet voor elk wat wils in de collectie zitten. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie (spannende en romantische boeken, literaire romans) en populaire non-fictie voor volwassen lezers. Naast de overwegend Nederlandstalige collectie is er ook een ruim Engelstalig aanbod.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be