Naar inhoud
Gemeente Mol

Deel deze kerstvakantie wandelwensen uit en verspreid extra warmte in je buurt!

wandelwensen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 14 december 2020

Na het succes van de Berenwandeling en de Grote Griezeltelling vind je deze kerstvakantie een nieuw, leuk en warm wandelinitiatief in onze gemeente: de wandelwensen. Wandelwensen zijn kaarten met wensen of complimenten die je tijdens een wandeling bij mensen in je buurt in de brievenbus stopt. Je vindt de wenskaarten hier. Personaliseer de kaarten door ze in te kleuren, te beschilderen of leuk te versieren. Geef er je eigen toets aan, zodat ze supermooi en uniek worden! Aan de achterkant schrijf je een wens of een warme boodschap. Tip? Steek ook eens een kaartje in de bus bij iemand die je (nog) niet kent. Wie weet leer je zo je buren beter kennen! De wandelwensen zijn een initiatief van Sport Vlaanderen in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen, Wandelsport Vlaanderen, Sporta en S-Sport/Recreas.

De kerstvakantie ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren, maar dat wil niet zeggen dat we er geen gezellige periode van kunnen maken! Ga op pad met je kinderen of je nauwe contact en verdeel je wandelwensen. Zo brengen we op een coronaveilige manier warmte bij onze familie, vrienden, buren en kennissen.

Wandelwensen maken

Via de site van Sport Vlaanderen vind je verschillende wenskaarten: een sneeuwman, een kerstbal, een cadeautje of een winterse tekening. Download de kaart die jij leuk vindt en ga ermee aan de slag. Kleur ze in, beschilder ze of versier ze op een andere manier. Zo’n kaart krijgen de ontvangers vast nooit meer!

Warme wensen

Op de achterkant van de kaart schrijf je een wens of warme boodschap. Kruip in je pen en laat je van je meest creatieve kant zien. Inspiratie nodig? Sport Vlaanderen geeft alvast twee voorbeelden:

  • Wij vinden jouw huis het mooist versierd van heel de straat! Dankjewel voor zoveel gezelligheid.
  • Je kent me niet, maar mag ik je in 2021 heel veel geluk toewensen! Warme groeten!

Tips voor een leuke wandeling

Met deze wandelwensen combineer je het nuttige aan het aangename. Je zorgt voor warmte en wandelt in je buurt, wat goed is voor de gezondheid. Bewegen, in de buitenlucht zijn, elkaar een hart onder de riem steken past perfect in onze visie om van onze gemeente een Gezonde Gemeente te maken. 

Om de wandeling nog leuker te maken, koppel je er een leuke uitdaging aan:

  • Ga op zoek naar het mooist versierde huis.
  • Hou je stappenteller tevreden en zet … stappen om iemand een complimentje te geven.
  • Ga op 30 december op stap en maak een vollemaanwandeling!
  • Post jouw wens bij het eerste, tweede, derde… huis met een rendier, slee, ster… in de tuin.

Laat je zien!

Ga je ’s avonds op pad? Zorg dan dat je gezien wordt. Vergeet dus niet je fluohesje aan te trekken en wees extra voorzichtig bij het oversteken van de straat. Hou het veilig.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be