Naar inhoud
Gemeente Mol

Stel dokters- of tandartsbezoek niet uit door corona

Knipsel
vrijdag 27 november 2020

Tijdens deze coronacrisis stellen nog steeds heel wat mensen hun zorg uit, dat merken ook de huis- en tandartsen in onze gemeente. Dokters- en tandartspraktijken nemen alle mogelijke maatregelen om besmetting door het coronavirus te vermijden. Een bezoek aan de huis- of tandarts is dus absoluut veilig. Wie dit jaar niet meer bij de tandarts terecht kan voor een preventieve screening, hoeft zich bovendien niet ongerust te maken over de terugbetaling in 2021.

Heb je klachten die wijzen op het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met je huis- of tandarts. De artsen bespreken samen met jouw of een bezoek aan de praktijk noodzakelijk is. Wie naar de praktijk komt, wordt sowieso veilig ontvangen.

 

Terugbetaling jaarlijkse controle tandarts

Maak je je ongerust over de terugbetaling in 2021 omdat je dit jaar de jaarlijkse controle hebt gemist? Geen zorgen! Het RIZIV is er zich bewust van dat het voor veel mensen dit jaar niet meer haalbaar is om bij de tandarts te geraken door de sluiting van de praktijken eerder dit jaar. Om hieraan tegemoet te komen, wordt er in 2021 gekeken naar kalenderjaren 2020 én 2019. Als je in 2019 bij de tandarts bent geweest, stelt er zich dus geen probleem.

Meer info: www.gemeentemol.be/corona