Naar inhoud
Gemeente Mol

Week van de Pleegzorg: Warme thuis gezocht voor kwetsbare kinderen

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 13 november 2020

Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 13 tot 22 november, zet onze gemeente pleegzorg extra in de kijker. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden. Speciaal voor deze gelegenheid versieren we de inkomhal van ’t Getouw en het Sociaal Huis/Werkwinkel. Momenteel telt onze gemeente 33 pleeggezinnen die samen 47 pleegkinderen/jongeren opvangen. Als gemeentebestuur willen we hen van harte bedanken omdat zij hun gezin openstellen voor kinderen die opgroeien in minder goede omstandigheden. Wil jij kwetsbare kinderen/jongeren ook een warme thuis bieden? Surf dan naar www.pleegzorg.be.

Als Pleegzorggemeente gaan we samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen, krijgen de inkomhal van ’t Getouw en het Sociaal Huis/Werkwinkel een kleine make-over. Enkele leuke posters, stickers en vlaggenlijnen van pleegzorg zullen onze gebouwen opvrolijken. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job hebt. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen, én respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin.

Verschillende vormen pleegzorg

Pleegzorg bestaat in verschillende vormen. Een pleeggast kan vele jaren in je gezin wonen. Maar je kan er ook voor kiezen om een volwassene met een beperking af en toe een weekend op te vangen. Samen met jou zoeken we naar de vorm van pleegzorg die het best bij je (gezin) past.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook een plekje vrij? Surf dan naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be of volg een digitale infoavond.

Meer info: Huis van het Kind, 014 33 15 81, huisvanhetkind@gemeentemol.be, www.huisvanhetkindregiomol.be